Подтепето

айляк

06 Окт, 2017

Какво да правим в Пловдив през уикенда (06-08.10)

Снимка: Виктор Цонев

Пловдивският гид Lost in Plovdiv отново подбра най-вълнуващите събития в Града под тепетата, за да не се лутате в дъжда от събития този уикенд. 

Започваме с Есенен празник на домашното пиво на 7 октомври, събота в квартал Капана

Пловдив става столица на домашното пиво! Тази година Асоциацията на домашните пивовари организира своя редовен пети есенен празник в културната столица на Европа. Добре дошли са всички желаещи да опитат домашно пиво, а тези които желаят сами да си сварят, ще видят на място как става това.

Котка и Мишка
12.00 часа.

Много неща се случват под тепетата този уикенд:

6 октомври

Ninja Syndrom - metalcore, djent /POL/ & Fyeld /BG/

Европейското турне на метълкор, рапкор & джент маниаците от Полша Ninja Syndrom няма да пропусне звуковото пространство на Club VOID и съвместно с олдскулите Fyeld ще ни взривят с тежко и висококвалитетно звучене.

Нискочестотни китари, изродски барабани и изключително харизматичен вокален дует - комбинацията резултира в уникалното звучене и тежест на Ninja Syndrom.

Българската банда Fyeld не подлежи на категоризиране - стилът им е микс от агресивно пеене тип Slipknot/Downset и близък до ранните Korn и Pantera с тежки рапиране и рифове, смесени с електронни звуци и безкомпромисно отношение.

Club VOID
Врати 21:00
Старт 22:30
Вход 5 лева

ONE DANCE WEEK: Хрома

Спектакълът ХРОМА на съоснователя на световноизвестния японски артистичен колектив Dumb Type, Shiro Takatani 高谷史郎, пристига за юбилейното издание на ONE DANCE WEEK тази есен в Пловдив. Любителите на танца ще могат да се потопят в експеримента на тема образ и звук в два поредни дни.

ХРОМА е танц на светлина и сенки, в който визуалните ефекти и мащабната графика следват всяка стъпка на изпълнителите на сцената сякаш за да надделеят и да ги погълнат. Хореографът Широ Такатани подчинява законите на физиката и съвременните оптически технологии, за да предизвика зрителите да потърсят смисъл в стотиците изображения, които виждат на екрана всеки ден. Именно така, всъщност, непрестанно виждаме и създаваме света около себе си.

Дом на културата „Борис Христов“
19.30 часа

7 октомври

Питки и Напитки

Една добре позната комбинация в целия свят най-накрая се появява в Пловдив! Ако обичате вкусната храна и добре приготвените напитки, значи вашето място е точно тук!

Шеф Петко Шаранков и барманът Михаил Узунов създават "ПИТКИ и НАПИТКИ" за хората, които имат отношение към вкуса. Ще можете да опитате няколко по-различни бургера, които те наричат питки, приготвени лично от шеф Шаранков, а Мишо ще приготви към тях специално коктейлно меню. Те ще представят "уличната" храна по различен и непретенциозен начин.

На събитието ще ви очакват комбинации от вкусове и аромати, а освен това, двамата майстори ще ви посъветват кои според тях са най-добрите комбинации между питки и коктейли. Очертава се вкусен и забавен съботен ден!

Fabric Bar
12.00 часа

Berlin-Sofia:connected - Redlake Circus & TDK

Берлинската психеделична хардрок банда Redlake Circus, чиято сценична постановка и циркови изпълнения завладяват разнообразна публика по цял свят, ще гостува за първи път в България.

Още от любопитните предложения на най-дорбият електронен гид за Града на тепетата - Lost in Plovdiv, вижте ТУК.

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини