Подтепето

айляк

06 Окт, 2017

Българското вино си проправя път в Япония

„Вила Ямбол“ разширява портфолиото си за страната на изгряващото слънце

Освен с киселото мляко България започва да се налага и с вината си в Япония. Само преди дни приключи визитата на Хидехару Озава, който е представител на компанията  Yokohama Wine Collection, голям японски вносител на вина. Озава идва за втори път у нас като специално посети лозовите масиви и наблюдава как върви реколтата в една от най-старите изби в Южна България – „Вила Ямбол“.  По време на посещението бяха обсъдени възможностите за разширяване на предлаганите продукти на „Вила Ямбол“ на Изток, увеличаване на дистрибуцията и на продажбите. Оценката му за вината на българския производител е много висока като освен към серията „Вила Ямбол“, прояви интерес и към най-новата марка KABILE. Г-н Озава запозна технолозите на избата с най-новите изисквания на японското министерство на здравеопазването, свързани с производството на вина. Yokohama Wine Collection работи с 25 регионални дистрибутора в Япония, през които зареждат традиционната магазинна мрежа и независими специализирани магазини за алкохол.

Още след първото посещение на г-н Озава в страната през март тази година, стартира износ на вина от портфолиото на избата, които днес се радват на голям успех в страната на изгряващото слънце. Понастоящем серията „Вила Ямбол“ присъства в над 500 обекта в Япония. „Мисля че се справихме добре с намирането на коректен партньор, защото вината на избата са с много добро съотношение между цена и качество“, коментира по време на визитата си г-н Озава. „Освен това, в Япония от решаващо значение за продажбите, е дизайнът на етикета. Продуктите на „Вила Ямбол“ са отлично изпълнени в това отношение“, допълни той.

Японският дистрибутор разказа още за имиджа на България в Япония, където държавата ни е позната основно с киселото си мляко. Въпреки че за родината ни се знае малко обаче, образът й в съзнанието на японците е положителен, а българското вино започва бавно да се налага като качествен и различен продукт, който трябва да се опита. Според японския бизнесмен предпочитаните за консумация сортове вино в Япония са „Каберне совиньон“ и „Шардоне“, както и „Пино ноар“ от по-високия клас червени вина.         

Продукцията на „Вила Ямбол“ е добре позната навън, защото избата е от водещите износители на качествени вина в 35 държави от целия свят и на четири континента. Налага се много сериозно в Китай и в САЩ. Тази година производителят донесе единствения двоен златен медал от Concours Mondial Dе Bruxelles, известен като Световното по вино със своето Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. Подобно отличие се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Гордост за българската винена сцена е, че награденото вино надделя над конкуренти от целия свят в по-висок ценови клас. Именно тази Резерва на „Вила Ямбол“  генерира изключително голям интерес в Япония. „Ние продаваме продукти на много добра цена и с много високо качество както на външен, така и на вътрешен пазар. Отчитаме сериозни ръстове на пазара с марката си Villa Yambol, като почти всяка година удвояваме продажбите. Оптимисти сме и за новата си марка KABILE, която през 2017 г. жъне успехи по международните конкурси. На конкурса в Брюксел (Mondial dе Bruxelles)  например  участвахме с 4 вина – имаме 3 златни медала, като единият е двоен за Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. Участвахме с едно единствено вино - KABILE Мавруд и Каберне на винен конкурс в Англия и то грабна единствения златен медал за България. Всички тези отличия ни доказват, че сме на правилния път“, коментира изпълнителният директор на „Вила Ямбол“ Красимир Аврамов.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "айляк"

Подобни новини