Подтепето

ГРАДЪТ

12 Юли, 2018

НИНКН одобри втората бариера към Стария град

Паркингът на Понеделник пазара остава

Таня Грозданова

Проектът за втора електронна бариера към архитектурно – историческия резерват „Старинен Пловдив“ е преминал съгласуване в НИНКН. Това разказа днес кметът Иван Тотев, който получил новината в телефонен разговор със зам.-министъра на Културата Амелия Гешева.

Община Пловдив ще може да пристъпи към реални действия по новата организация на движение, след като и министъра на културата положи параф под документите, уточни градоначалникът.

По думите на Тотев, паркингът на Понеделник пазара ще бъде запазен заради все по-намалящата възможност за паркиране в централна градска част на автомобили с туристи. Колите ще влизат по ул. "П. Славейков" нагоре и ще могат да излизат откъм Източната порта.

Обмисля се възможността ул.“Митрополит Панарет“ да бъде направена еднопосочна с възможност за паркиране от едната страна за живеещите и работещите там.   

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

20 Юни, 2018

Нова организация на движението при Понеделник пазара към Стария град и центъра

Бариери, подвижни колчета и еднопосочни улици са залегнали в промените

Промените на движението около Понеделник пазара, Голямата базилика и допълнения към режима за автомоблили в архитектурно-историческия резерват Старинен Пловдив ще обсъди днес Експертният съвет по устройство на територията към общината.

Плановете се да се отвори нова пътна връзка към Центъра. За целта тупикът ул. "Света гора", който преминава покрай хотела на Кирил Рашков ще бъде отворена за еднопосочно движение, обяви кметът Иван Тотев. Въпросната улица да бъде отворена за движение откъм "Иван Перпелиев", която ще изпълнява ролята на премахнатото ухо към Тунела -Юг заради разкопките по разкриването и експонирането на Голямата раннохристиянска базилика.

Предвижда се да се въведе еднопосочно движение и по ул. "Петко Рачов Славейков" за Стария град. Колите ...

» повече
06 Ноев, 2017

Слагат бариера и в източната част на Стария град

 

Общината гледа от малко по-високо ниво – гледната точка е как град Пловдив иска да вижда своя архитектурен и исторически резерват, заяви кметът

По думите му, администрацията се занимава с всеки един случай индивидуално    

Като нормални неща в преходен период определи протеста на жителите, работещите и учениците от Стария град, кметът на Община Пловдив Иван Тотев. Той коментира ситуацията от район „Тракия“, а не пред протестиращите, които го очакваха на бариерата на ул. „Съборна“ днес.

„Това са нормални неща в този преходен период. Нормално е да има неудовлетворение от гледна точка на хората, които считат, че са ощетени. Трябва да има правила. Ние гледаме от малко по-високо ниво. Гледаме какво е отношението на град Пловдив по тази тема и как град ...

» повече
06 Ноев, 2017

Протестът срещу новия режим на бариерата в Стария град се мести

Следващият ще е пред Общината и хотел Империал

Сдружението на работещите и живеещите в Старинен Пловдив обжалва в Административния съд заповедта за въвеждане на новия режим на достъп

Инициативният комитет пише на омбудсмана, министрите на културата и туризма

Пловдивчани- живеещи, работещи и собственици на имоти в Стария град - тази сутрин отново излязоха на протест срещу новите правила за автомобилен достъп в архитектурно-историческия резерват.  „Старият град е жив. Не го убивайте!!!“,  „Велев, подай си оставката!“, „Искаме оставката на заместник-кмета Златин Велев!“  - това са надписите на част от плакатите, които издигнаха над 30 души на тротоара пред Ритуалния дом на ул. „Съборна“.

Припомняме, че от началото на месеца, електронната бариера на входа е със специален софтуер за разпознаване номерата на колите, които ...

» повече