Подтепето

ГРАДЪТ

27 Ноев, 2017

Изграждат директна връзка от Тракия за летище Пловдив

Продължение на ул.“Недялка Шилева“ ще води до аеропорта напряко през града

Маршрутките за туристи ще тръгват от Централна гара  

Таня Грозданова

Проектът за маршрутна линия от Пловдив до гражданското летище край Крумово е одобрен от общинската комисия. Сега предстои да мине одобрение и на ниво Областна управа, обясни кметът Иван Тотев. По думите му, срокът за това е 15 дни.

Маршрутките до Летище „Пловдив“ ще имат само една спирка. Те ще тръгват от Централна гара и на обратно пак ще спират там.

Предвижда се през идната година да започне удължение на ул.“Недялка Шилева“ в район „Тракия“, която ще преминава през индустриалната зона там и ще осигури пряка връзка до пловдивския аеропорт. Проектът е на ниво преговори с проектантите, но според думите на градоначалника ще влезе за обсъждане на сесия в средата на месец декември.   

  • 27 Ноев, 2017 | PB
    Да бЕхте направили връзката между моста "Адата" и "Брезовско шосе" и след това се занимавайте с експерименти.
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

13 Юни, 2018

„Бизнесът за Пловдив” с препоръки до ръководството на летището заради скъпите таксита

Членовете на сдружението настояват за прекратяване на некоректната практика със завишаване на цените на услугата за пътници от аеропорта до града

Сдружението предлага да се обяви търг за избор на таксиметров превозвач,  който единствен да обслужва клиентите на летището

Членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” настояват за прекратяване на некоректната практика с по-високите цени на такситата, които чакат пътниците на летище Пловдив. От организацията информираха, че са получили куп сигнали за неправомерно определени от пловдивски таксиметрови шофьори по-високи цени за клиенти, особено чуждестранни гости, ползващи таксиметровите услуги от аеропорта  до града.

Сдружението излезе с конкретни предложения до ръководството на летище „Пловдив“. Членовете му настояват за обявяване на търг за избор на таксиметров превозвач, по примера на летище „София“, който единствен ...

» повече
14 Май, 2018

Китайските концесионери на Летище „Пловдив“ пристигат в града

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка жп връзка с аеропорта

Представители на консорциума между „Хайнан“ и „Пловдив Еърпорт Инвест“, който бе определен за концесионер на летище Пловдив през март тази година, се очакват на посещение в града на тепетата.

Утре очакваме китайските инвеститори от „Хайнан“ да дойдат, обяви кметът Иван Тотев. Те искат да разгледат терените за изграждане на терминала и да се срещнат с местната управа, поясни градоначалникът. По думите му, инвеститорите имали желание да започнат много бързо с изпълнение на инвестиционната си програма, а не да чакат крайните срокове по договора, който всъщност още не е подписан.

Консорциумът вече води преговори с транспортното министерство за изграждане на пряка ж.п. връзка с аеропорта ...

» повече
25 Мар, 2018

Микрорайон А8 в Тракия ще се сдобие с многоетажен паркинг на 7 нива

Махат гаражите в А12 и изграждат паркинги за 180 000 лева

Близо 500 автомобила ще побира първият многоетажен паркинг в пловдивския район Тракия. Очаква се в рамките на тази година да приключи проектирането му, което ще даде яснота и за  стойностната на съоръжението, което ще има 7 нива. Това разказа районният кмет на Тракия Костадин Димитров. Всеки етаж ще може да поеме поне по 70 автомобила.  Търсят се възможности финансирането да е с общинско Има вариант, ако не се намерят средства, тогава обектът да се даде на концесия. Мястото за изграждане на многоетажния паркинг вече е определено. Той ще е в микрорайон А8 срещу блок 15, до блок 62 и 73, близо до комплекс „Елит“.

Според устройството на жилищния комплекс ...

» повече
15 Ян, 2018

Кметът: Летище Пловдив е единственото в ЕС без градски транспорт

Автобусът до аеропорта влиза на сесия през януари

„2019-а ни задължава летището да е част от града,“ коментира Иван Тотев

Очаква се до края на месец януари предложението за редовна автобусната линия, която ще свързва Централна гара с Летище Пловдив, да бъде разгледано от Общинския съвет, стана ясно днес.

„Работим усилно съвместно с Община Родопи за нова градска линия от Централна гара до летището.Полетите непрекъснато се увеличават, а това е единственото летище в  Европейския съюз, което няма връзка с градския транспорт,“ заяви кметът Иван Тотев.

По думите му Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година задължава администрацията да направи летището част от града.   

Припомняме, че екипът на Под тепето поде темата за липсата на свързаност от летището до ...

» повече
21 Ноев, 2017

Докарахме туристите до летището, а не можем да ги извозим до Пловдив

Има проблем с наземната свързаност

Никой не спира „копърките“ на аеропорта

Преди седмица монтирали 3 табели с телефони на лицензирани таксиметрови превозвачи  

Достъпът на таксита до летище Пловдив е като достъпът за всеки друг автомобил, това заяви пред репортер на Под тепето директорът на аеропорта Васил Щърбанов, потърсен за коментар.

Припомняме, че туристи се обърнаха към редакцията ни със сигнал, че въпреки увеличените маршрути на нискотарифния превозвач Райънеър до летище Пловдив, от там няма с какво гостите на града да се придвижат до него. Отпред ги причакват „копърки“, а шофьорите, освен че съдират кожата на току що пристигналия у нас турист, дори не говорят английски език.  

От разговора с директор Щърбанов стана ясно, че проблемът с такситата е горе-долу от ...

» повече