Актуално

Култовият Джани гони рекорд в Гинес на Шипка

Радослав Николов изкачва стълбите до върха, жонглирайки с футболна топка 

Странна гледка- Джани без топка
Странна гледка- Джани без топка
Една от спортните емблеми на Пловдив- Радо Николов- Джани взе на прицел Гинес. Шоуменът се кани да влезе отново в книгата на Рекордите на 20 септември, когато ще направи опит да качи стъпалата към връх Шипка без да изпуска футболната топка, която ще вземе на бройка от подножието на паметника. Събитието е посветено на 100-годишнината на Ботев.

Първият си рекорд Джани прави на стадион Христо Ботев. През 1984-та година той изминава 43 обиколки и не изпуска топката цели 18 километра и 100 метра. А представителите на Гинес замерват, че е изминал дистанцията за 2 часа, 57 минути и 3 секунди, като е ударил топката 18 000 пъти.

Голямото световно признание идва на Световния шампионат по жонглиране в Англия през 1996-та година. Там изминава 20 км с 29 940 докосвания на коженото кълбо. Тогава британския вестник “Ивнинг нюз” излиза с водещо заглавие: “Футболния магьосник Радослав Николов на върха на света”. “Сън” пише: “Българинът Джани счупи световния рекорд”.
Следва жонглиране на върха на осветителния пилон на стадион Пловдив, след това участие в предаването Рекордите на Гинес на Би Ти Ви, където прави номера и топка необезопасен на втория етаж на същия стадион. Джани жонглира с топка без обезопасяване по парапета на моста по средата на пловдивския Гребен канал.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина