Крадецът от митрополията искал да си подари Аудито на владиката за рождения ден

Под обстрел

Николай Якимов рекордьор- 20 присъди за 18 години. Тийнът на хероин от 13-годишен
Бушонираният рекордьор Николай Якимов
Бушонираният рекордьор Николай Якимов
Крадецът от митрополията Николай Якимов искал да си „подари” Аудито на дядо Николай за навършване на пълнолетието. Тийнът решил да краде лимузината на владиката навръх рождения си ден, но бе спипан от духовник и ченге зад волана на А осмицата в двора на централата на пловдивската епархия. Преди да влезе в немското чудовище, младият апаш реализирал още две нахлувания в обителта на митрополитът, като при единия набез се сдобил с ключовете за Аудито и сивото БМВ на Николай.
Кво ме снимате бе. Я ме оставете на мира, скочи хлапакът срещу медиите в съда, където днес се гледа мярката му за неотклонение. Оказа се, че той е абсолютен рекордьор и като нищо може да влезе в световните крими анали. За крехката си възраст, едва навършил 18 години, Николай има цели 20 присъди в богатото си бандитско CV, а за разкош към биографията му е включено и висящо производство за престъпление в Пазарджик. Повечето наказания са за кражби, има 3 присъди за наркотици и една за отнемане на автомобил.
От 13-годишен Николай е на помпи. Пробва хероин за първи път в родния си Велинград, където е и адресната му регистрация, още през 2005г. От тогава сменя дрогата според парите в джоба си. Image title
Друса се с марихуана, амфетамини, кокаин и най-вече с херион. Краде, за да си достави нужното количество наркотик. Хващат го, съдят го. И после отново. Лежал е няколко пъти в поправителния дом в Бойчиновци. А няколко дни преди да влезе на бургия в митрополията, минава на метадонова програма.  Лечението стартира на 11 май, но явно безрезултатно.
Николай живее с родителите си в Пазадржик. Върши престъпление на територията на същия град, в родния си Велинград, в Пещера, Пловдив и Звъничево. Има основно образование. Малкият бандит с миловидна физиономия страда от пневмония и е с увреден черен дроб, „благодарение” на дългогодишната му пристрастеност към дрогата.
Искам по-лека мярка. Няма да се крия и да върша други престъпления. Трябва да се излекувам. Бях на метадон в този ден и не знаех какво правя. Качих се на автомобила и осъзнах, че греша. Сам се предадох, каза тийнейджърът пред слисания съдия Иван Минчев. Той остави Николай в ареста и призна пред медиите, че е нямал подобен случай в кариерата си. Не знам дали е рекордьор Николай, но никога не съм попадал на подобно криминално минало за такава възраст, коментира магистратът. От папките по делото става ясно, че Аудито на владиката се оценя на 62 хиляди лева, което допълнително утежнава положението на Якимов, тъй като се касае за опит за кражба в особено големи размери.
Крадецът от митрополията се появи в съдебната зала здраво бушониран отдясно, със страховита аркада в областта на окото. Биха ме в двора на митрополията. Полицаи ме биха. Аз отидох на църква. Видях колата и влязох само да я разгледам. Вярващ съм, каза на път към ареста пред журналистите Николай. Родителите му не се появиха в съда. Мярна се само далечен роднина на хлапето, който изслуша стоически решението на Иван Минчев и някак примирено напусна храма на Темида.
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.