Болно момиче осъди баща си

Под ножа

Абитуриентка от Асеновград осъди баща си, след като той отказал да й изплаща полагащата й се по закон издръжка

Безотговорен асеновградски татко, отказал да изплаща издръжка на дъщеря си под претекст, че има твърде малки приходи. Болното от диабет момиче, тази година завършила гимназия в родния си град, не работи, съответно няма приходи, с които да си купува нужните за лечението й медикаменти. 

Пред съда бащата твърди, че месечния му доход е около 300 лв. и не може да отдели сума за дъщеря си. Пред съда, безотговорният родител заявява, че има и друга дъщеря, непълнолетна, която работи като сервитьорка. В същото време, по-голямата му дъщеря цяла година е посещавала кандидатстудентски курсове, имала е и абитуриентски бал, което оформяло твърде големи разходи за момичето и той не можел да ги поеме. Само че асеновградчанинът не е спрял да изплаща задължението към дъщеря си около баловете, а през октомври миналата година.

Съграждани на бащата обаче доказват в съда, че той се занимава с животновъдство и има около 50 овце и земя. След доказване на допълнителните приходи, безотговорният родител е задължен да изплати на болната си дъщеря 1300 лв. в брой. Предполага се, че момичето ще поднови иска към баща си, веднага след като стане студентка. Основание за иска ще бъдат изрично упоменатите в закона задължения на родителите. Те са длъжни да осигурят издръжката на децата си, ако висшето си образование те изучават в редовна форма на обучение и не на са повече от 25-годиша възраст.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.