АктуалноГрадътКултураНовини

Здравко Димитров избухна за НИНКН: Наглост, пълна шизофрения

Община Пловдив пуска непрекъснато документи, каквито документи изискат, избухна кметът на Пловдив срещу института за културно наследство

Забавянето на процедурата за определяне на режими в Тютюневия град не е заради Община Пловдив, категорично заяви кметът Здравко Димитров на пресконференция днес, свързана с подмяната на уреди за отопление в града. Афектиран от изказване в медиите на директора на Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) арх. Петър Петров, Димитров сподели несъгласието си с коментарите на архитекта, че процедурата се бави, заради местната власт.

Община Пловдив праща непрекъснато документи, а кой бави документи, попита кметът. Каквито документи изискат, пращаме, нови и нови, непрекъснато, и не само за тютюневите складове. „Ще почнем да казваме нещата с истинските им лица“, каза още Димитров.

„Архитект Петър Петров, с цялата си наглост, заявява, че ние сме виновни за тютюневия град – пълна шизофрения“, заяви Димитров на висок глас пред чакащите граждани да подпишат за новите си отоплителни уреди, след което се извини и пожела успех на проекта за чистия въздух.

Според позицията на архитект Петър Петров община Пловдив от три месеца не е изпратила информация за имената и адресите на собствениците на сгради в Тютюневия град. Поради тази причина работата в момента не може да продължи, коментира директорът на НИНКН.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина