АктуалноГрадътИзбориНовини

Забранява се продажбата на алкохол в Пловдив в изборния ден

Заповедта на общината важи до 21 часа в неделя

Забранява се продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки в заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Пловдив в деня на изборите за периода от 06:00 ч. до 21:00 ч. на 14 ноември 2021 година. Забраната е предвидена в Заповед на кмета Здравко Димитров от 4 ноември, чието изпълнение е възложено на районните кметове. Изключение се допуска само за предварително планирани семейни тържества. На районните администрации е възложено да информират заведенията и търговските обекти в обхвата на съответната територия и да публикуват информация на официалните си сайтове.

Забранява се издаване на разрешителни за провеждане на масови мероприятия в деня на изборите, за да не се създават предпоставки за нарушаване на обществения ред.

Във връзка с осигуряване на необходимите условия за нормалното провеждане на изборите на територията на Община Пловдив, кметът Здравко Димитров със същата заповед разпореди районните кметове, съгласувано и съвместно с ОД на МВР и съответните РПУ, да организират опазването на обществения ред, като осъществяват непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби като осигурят нормалната обстановка в изборния ден.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина