Актуално

Съветват големите обекти за разумно потребление на ток по време на активния летен сезон

Важно е големи търговски обекти да управляват и следят потреблението си така, че да не превишават заявения от тях капацитет

Всяка година настъпването на активния летен туристически сезон изисква разумно управление на електропотреблението в туристическите и големите обекти. С цел да улесни големите консуматори по време на пиковите часове на потребление Електроразпределение Юг предлага съвети за ефективно и разумно потребление на електроенергия.  

На първо място е препоръчително големи обекти като хотели, търговски комплекси, туристически и развлекателни центрове да обърнат внимание на интензитета на своето енергопотребление. Важна мярка е да следят своите енергийни товари през пиковите моменти – предимно в следобедни и вечерни часове, както и да не превишават заявения от тях капацитет от електрическа мощност, за която са присъединени към електроразпределителната мрежа. Това ще намали риска от смущения в електрозахранването за тези обекти. 

Друга ефективна мярка е равномерното разпределение на големите енергийни товари в туристическите обекти. Пример за подобна мярка са обектите с централна вътрешна климатична инсталация, която би могла да се включва в различни времеви интервали спрямо други големи енергоемки източници в хотелски комплекси и търговски центрове.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина