Актуално

Шестима загинали и над 40 ранени след атентат в Лондон

Три нападения за една вечер разтърсиха британската столица

Ван прегази пешеходците на Лондон бридж, други атентатори използват нож

Бял ван се е врязал в пешеходци на Лондон Бридж в британската столица, съобщи Би Би Си. По първоначална информация,бусът се е движел с над 80 км./ч.  След като е помел доста хора, от него изскочили трима мъже, въоръжени с ножове. Те нападнали бягащите хора, а това се случи минути пред 22 часа миналата вечер.

Шестима са ранени, 48 са пострадали при нападението, като все още не е ясно какво е състоянието на пострадалите. Мостът и района около него са отцепени от полицията, а полицията оповести, че трима от нападателите са застреляни. Полицията не уточнява колко общо са извършителите на атаката.

Само около час по-късно, още една атака разтърси британската столица. Тя се е случила в южен Лондон на пазара „Бъроу“, където дамата души нахълтали в ресторант и наръгали с нов двама от посетителите на заведението.

В специално изявление премиерът Тереза Мей потвърди за атаките. Тя ги определи като „възможен акт на тероризъм“.

От полицията съобщиха и за трети инцидент в по-отдалечения "Воксхол", но впоследствие бе установено, че той не е свързан със случилото се на "Лондон Бридж" и пазара "Бъроу". Полицията започна масова евакуация на хора в радиус от километър и половина от "Лондон Бридж", включително и от театър "Глоуб".

До момена няма данни за пострадали българи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина