ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Овладяха пожарите край Елшица и Црънча

Пожарът край панагюрското село Елшица е напълно овладян. Овладян е и пожарът край село Црънча, който пламна в близост до военния учебно-тренировъчен комплекс на Специалните сили.

В момента боен вертолет участва в гасенето край Црънча. На място са три противопожарни екипа, както и 40 доброволци, каза областният управител Трендафил Величков.

Ситуацията край Елшица вече е под пълен контрол. Към момента има само едно активно огнище, пише БНР.

Пред Радио Пловдив кметът на община Панагюрище Никола Белишки обясни, че през нощта е направена 11-километрова просека с тежка техника, за да се ограничи пожарът. Днес продължават да работят десетки пожарникари, горски служители и доброволци.

Трети ден днес хеликоптер Ми-17 от авиобаза Крумово участва в гасенето на големия горски пожар в землището на селата Елшица и Левски.

Кметът бе категоричен, че опасност за хората няма, а въздухът е чист.

„Няма опасност за жителите, притеснения не вярвам да има, защото пожарът е на голямо разстояние от населени места. Вчера доброволци направиха полоса към Попинци, съседното село на Елшица, за да попречат на огъня да стигне до къщите“, каза Белишки.

Кметът на Панагюрище отхвърли версията, че пожарът е тръгнал от запалено стърнище, но припомни, че разследването не е приключило.

„Най-малко вероятно е стърнището да е причината за пожара, там няма ниви и стърнище. Смятам, че най-вероятно огънят е тръгнал от цигара, изхвърлена от автомобил“.

Чуйте целия репортаж в сайта на БНР.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина