БългарияЖивотНовини

Куклен ще отбележи с поход Съединението на България

С масов поход до Кукленския манастир “Свети бресребърници Козма и Дамян“, Куклен ще отбележи 138-годишнина Съединението на България. Нова маркировка ще указва маршрута на обновената туристическа пътека от Община Куклен до манастира.

Инициативата е на Община Куклен и Туристическо дружество „Природа“. В нея ще участват деца от СУ”Отец Паисий“ гр. Куклен, служители на общинската администрация, младежи и доброволци. В похода ще участва и световната и трикратна европейска шампионка по кану и участничка с „Сървайвър“ Станилия Стаменова.

В мероприятието могат да се включат всички желаещи без ограничение на възрастта. Участниците в похода ще освежат надписите по табелите и ще подменят някои от указателните съоръжения. За целта са изработени съвсем нови такива.

Сред очарователната природа на Родопите, с дъх на борова гора и вълнуващи гледки, планината ще разкрие пред ентусиастите зашеметяващи гледки. Освен че ще свършат полезна работа, планинските любители ще се насладят на природата и ще се заредят с нови емоции и енергия. Обновената маркировка ще направи трасето по-сигурно и безопасно, а и ще спомогне за популяризирането и.

„Съветваме повече хора да оставят телефоните и да ходят на излет в планината“, споделиха организаторите на акцията.

Стартовата точка е пред сградата на Община Куклен в 10.00 часа на 6.09.2023.

Участниците в акцията ще имат възможност да се запознаят както теоритично така и нагледно , като вземат активно участие в процеса на маркиране.

Походът е подходящ за всички възрасти, не е сложен, изисква планински обувки, удобни дрехи и раница – с храна за закуска и обяд, вода, дъждобран, шапка, репелент против насекоми, слънцезащитни средства, щеки.

Събитието е част от Спортния календар на Община.

Община Куклен е невероятна дестинация за пешеходен туризъм и туристическо дружество “Природа”приветства инициативността на общинското ръководство за полагане на грижи за туристическата инфраструктура. Това е важно за хилядите любители на пешеходния туризъм, които идват от цяла България, за да се насладят на красивите Родопски пътеки в тази част на планината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина