Актуално

Новият филм на Вим Вендерс “Всичко ще бъде наред” и “Вил-Мария” с Моника Белучи закриват 11-тото издание на СФФ в Пловдив

Днес със съжаление ще сложим край на 11-тото издание на София Филм Фест в Пловдив. Старта на прожекциите в LUCKY Дом на киното е от 16:15 часа с българо-украинската копродукция “Сняг”. Филмът на Венцислав Василев разглежда проблемите за избора, прошката и предателството. Главните герои в нея, двама братя – Любака и Гошо, заедно със синовете си – Боби и Марти, ограбват пощенски клон. След обира Любака бяга с плячката, но скоро е намерен мъртъв, а парите са изчезнали. Докато се опитват да открият какво се е случило с тях, Боби иска да разбере и истината за смъртта на баща си.

От 18:30 часа ще видите очарователната Моника Белучи във филма на Ги Едоан “Вил-Мария”. Известна европейска актриса (в ролята Моника Белучи) е в Монреал, за да снима филм и използва възможността да посети сина си Томас с надеждата да премахне пропастта между тях. Но Томас има свой план за времето им заедно; той иска да научи кой е баща му. Междувременно в болница „Вил-Мария” парамедикът Пиер се бори с посттравматичен стрес, който се опитва да преодолее, а сестрата се опитва да го подкрепи. В една тъмна монреалска нощ животът на четиримата ще се преплете в съдбовна случка във „Вил-Мария”.

В 20:30 часа отново в зала 1 фестивала ще закрие новият филм на Вим Вендерс “Всичко ще бъде наред” 3D с участието на Рейчъл Макадамс и Шарлот Генсбур. Филмът ни среща с писателя Томас. След скандал със своята приятелка той по случайност удря с колата си и убива на място невръстно момче. Травмиращата случка оставя траен белег в съзнанието на младия мъж, който търси упование в писането и се опитва да създаде свое семейство с новата си любов. Един филм за търсенето на прошка. За осъзнаването, че не само времето лекува раните, но и куражът да се изправиш пред проблемите и да простиш. Особено на себе си.

През следващите два дни в LUCKY Дом на киното има отзвук на фестивала. В понеделник от 18.30 часа отново ще бъде показан „Разрушение“ с Наоми Уотс и Джейк Гиленхол, а на следвашия ден в същия начален час е прожекцията на „Голямото плискане“ с Ралф Файнс и Тилда Суинтън.  

Радваме се, че и тази година споделихме с вас толкова хубави кино емоции! Очакваме ви на следващия фестивал в града под тепетата за поредната среща с качественото кино.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина