Актуално

Васил Петров, Мичо Димитров и Юлиана Павлова редят картини в Тотал спорт

В тазгодишния формат ще има нов участник- Благовест Зерлиев – приказен разказвач със собствен стил, чийто талант като художник не отстъпва на певческите му гласови данни

Тотал спорт, съвместно с Галерия ХебросАрт, ще бъдат домакин на Изложба-живопис “Цветове и Музика” с абстрактните графики на джазмена Васил Петров, с живописните импровизации на цигуларя Мичо Димитров и приказните картини на Юлиана Павлова. Откриването на изложбата ще се състои на 17 юни, от 18.30ч. в спортен комплекс Тотал Спорт.

В тазгодишния формат ще има нов участник- Благовест Зерлиев – приказен разказвач със собствен стил, чийто талант като художник не отстъпва на певческите му гласови данни.
Понякога природата е така щедра, че надарява любимците си с повече от един талант.
Каква е връзката между живописта и музиката, които така естествено съжителстват под покрива на един творец? Дали тя е в хармонията, толкова необходима за съзвучието и на ноти и на багри? Тази изложба може да открехне врати към отговорите на тези въпроси.
Благовест Зерлиев- Веско е завършил живопис в Художествената гимназия в София. На 14 годишна възраст прави първата си самостоятелна изложба. До сега има над 20 самостоятелни изяви у нас и в чужбина. Популярен нато вокалист на групите Атлас и Акустика, изпял хитовете “Капка от любов”, “Есенни цветя” и “Така се събужда денят”
Благовест Зерлиев представя един модерен прочит на жанровата живопис – натюрморт, пейзаж – създавайки плътни, почти релефни структури с ясен, звънлив колорит. Картините му са изградени като музика от сложен, многопластов тип. И както опитното ухо на музиканта, какъвто Благовест е, различава в общия многогласен разказ на симфоничен оркестър тръбния призивен глас на валдхорната, така и зрителят чувства "с кожата си" всеки чист живописен тон. Това прави още по-живо и истинско усещането за хармония, основана на прелестната взаимност на светлина, ритъм и един чисто негов заразителен възторг.
Юлиана Павлова е посветила своите картини в тази изложба на любовта. Към митологията, към конете – тези удивително красиви и благородни създания..
Красива, цветна фантастика – Леда и Лебеда, нежни русалки на брега на морето и магията на лятото. Към нейното олицетворение – непреходната женственост, приказна и неустоима.
Васил Петров отдавна радва публиката не само с кристалния си и елегичен глас, но и с изящни деликатни рисунки. Загадъчно "недовършени" птици с хищни клюнове, напълно или донякъде абстрактни обекти, цветя и композиции са черно-белите му послания към зрителя, които той да разгадае.
Мичо Димитров продължава пътешествията си в измислената страна на приказни замъци и интимно сгушени селски църкви. Живописният му похват да "зида" сградите в специфичен музикален ритъм и "теракотеният" колорит превръщат приказката в реалност. Сигурно класическата архитектоника на тези композиции се родее по свой начин с най-доброто в музикалната класика.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина