Актуално

Евтим Бачев представя Приказки оттук-оттам

Културен център "Тракарт"  ще представи дебютната фотоизложба на Евтим Бачев "Приказки оттук-оттам" със събирани приказни мигове красота оттук – оттам с много любов.

Евтим е роден през 1964 година, завършва Софийската математическа гимназия и Техническият университет в София.

Евтим Бачев е консултант по информационни системи, утвърдил е името си на интернационално ниво в областите на компютърната сигурност и системната архитектура. Сега заема пост на Chief Technology Officer на международна фирма за IT услуги, базирана в Англия, Люксембург, Белгия и Обединените Арабски Емирства.

Пътешественик по душа и професионално, от много години живее в чужбина, където е работил за едни от най-големите IT компании в света.

Наскоро завърнал се в България отделя повече време за любимото си хоби – фотографията.

Първият контакт с фотографията получава по най-стандартният начин – подарък фотоапарат „Смена“ и три черно бели филма, оттам нататък историята е ясна. Скоро след това по детски се добира до семейния немски апарат. С него успява да унищожи много ленти и по време на този творчески процес да разучи всички интимни вътрешни детайли и чаркове на въпросната камера. След безкрайни „поправки“ и „подобрения“ от нея остава само обектива.

Истинският сблъсък с фотографията Евтим получава когато на 13 годишна възраст се записва в младежката работна група по астрофотография към БАН, заедно с най-добрият си приятел. От 35 мм филм вдига летвата до стъклени плаки ORWO и се потопя в магията на безкрайните нощи под звездите, следвани от безкрайни дни в тъмната стая. Семейно преместване в чужбина слага край на звездната одисея.

Следват дълги години „фотографски мрак“. Университет, служебни и по-късно семейни задължения вземат предимство. Евтим се премества да живее и работи в Португалия и Испания.

Идва и момента на сбъдване на дългогодишната мечта – придобиване на първият дигитален фотоапарат. Оттам до днес са неразделни.

Евтим се отдава на пейзажната и природна фотография, като не пропуска да заснеме и множеството градове, които посещава при постоянните си пътувания. В последните няколко години се отдава почти изцяло на фотография на природа, птици и диви животни.

През последните 9 години, по време на пребиваване в Дубай, като член на Гълф Фото, участва в много пленери, практически уъркшопи, където има честта да се учи и наблюдава отблизо работата на едни от утвърдените имена в съвременната фотография.

Фотографии на Евтим са били избирани в селекцията на национални и интернационални конкурси.

Изложбата ще бъде открита на 12 септември от 18 часа в Културен център "Тракарт".

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина