Актуално

Анастас Константинов с дама на Киномания

Художникът гледа филм шедьовър в Лъки Синема

Анастас Константинов до дамата си с пуканки в ръка
Анастас Константинов до дамата си с пуканки в ръка
Един от най-продаваните български художници в чужбина Анастас Константинов кавалерстваше на чаровна дама на откриването на фестивала на седмото изкуство Киномания в Пловдив. Дългокосият майстор на четката се появи във възроденото за нов живот Лъки Синема под ръка с висока красавица. Тя се нареди на опашката за билети, той- на опашката за пуканки. След като купи попкорн Константинов започна да бродира още във фоайето, докато дамата му все още висеше на колоната пред касата. Арт двойката влезе последна в кино салона, на прожекцията на великолепната аржентинска продукция Тайната на очите. Носителят на Оскар за чуждоезичен филм бе причината Киномания да стартира с ден по-рано. Лентата трябва да отпътува от България днес, а тези, които имаха шанса да гледат Тайната на очите бяха като онемели след края на прожекцията. От актьорите, от сюжета, от истинското кино, което видяха.
Днес фестивалът се открива официално с българската продукция Стъпки в пясъка. Художникът чака за пуканки
Художникът чака за пуканки
За прожекцията от 18.30ч. ще пристигне режисьорът на лентата Ивайло Христов. Във филма ще видим Иван Бърнев, Яна Титова, Деян Донков, Асен Блатечки и Велко Кънев. Смешно-тъжната история разказва за Слави и Нели, които на шест години се заклеват да се оженят. ”Стъпки в пясъка” е история,пълна с любов, приятелства и предателства, драматични раздели, бягство зад граница в Австрия, митарстване по света и завръщане у дома.
Втората прожекция продължава вълната от стойностни филми, която ще залива пловдивчани всяка вечер до 28 ноември в кино „Лъки синема”. „Шпионска афера от Студената война” е френското предложение в програмата за днес с начален час 20.45. След номинирания за Оскар хит Весела Коледа, режисьорът Кристиан Карион ни представя история за шпионина от КГБ Сергей Григориев (в невероятното изпълнение на Емир Кустурица), който решава да предаде на Запада компрометиращи документи. Френското разузнаване ще получи доказателства за това колко далече са стигнали руските служби, с което Григориев се надява да предизвика реакция от страна на Америка, а с това и рухването на СССР.Image title

Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина