Актуално

Александър Секулов преставя новата си книга в театъра

„Скитникът и синовете” – дълго чаканото продължение на „Островът” излезе от печат

Дългоочакваното продължение на „Островът” на Александър Секулов е вече факт. Романът „Скитникът и синовете” излиза в навечерието на 43-тото издание на Софийския международен панаир на книгата, а националната му премиера се състоя снощи в столицата, в литературен клуб „Перото”. Утре вечер писателят ще представи новата си книга в родния Пловдив, в камерната зала на любимия му Драматичен театър. Издател на романа е „Сиела”.

Преди години „Островът” предизвика полемика дали е роман за деца, роман с деца или книга за възрастни. Самият автор е лаконичен: „Книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето. И доколкото животът е разговор на всеки човек с Бога относно протичащото и изтичащо време, и доколкото всички книги описват този разговор, то и всяка книга е за всички. Искам да разказвам добре интересни истории за неща, които ме вълнуват. Нищо повече.” И това ясно личи в новата му книга – „Скитникът и синовете” разказва за светлината, която губим, докато растем и намираме, ако пораснем. В новата история ветроходна лодка с четири момчета, куче и странен капитан се отклонява от пътя си, хвърля котва край пуст албански залив. От тъмната нощ изплува рибарска гемия без отличителни знаци и екипаж с неясни намерения. Какво ще се случи, ако сред момчетата, мъжете и кучето, озовали се на едно и също място, има и  момиче с очи като зелени гейзери? Дали няма да се появи някого, когото  изобщо не очакват, за да ги следва в лабиринта на светлината?

Александър Секулов е автор на романите „Колекционер на любовни изречения”, „Малката светица и портокалите”, „Господ слиза в Атина”, „Гравьор на сънища”, както и на поетичната книга „Карти и географии”, на сборника с есета „Високите каменни хълмове” и на пиесата „Няма ток за електрическия стол”.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина