Актуално

40 дни без Кольо К.

Редят изложба с творчески подаръци, които маестрото е правил на приятели през годините

Офорти от 85-та и портрет на Слона сред работите, които ще бъдат представени в галерия U P.A.R.K. утре

Image title
40 дни без Кольо Карамфилов се навършиха днес. Времето минава, но всички продължаваме да говорим и мислим за големия творец. И ще продължим да го правим.

Мия Божилова и нейния портрет на Слона
Помен събра най-близките хора на маестрото, който ни напусна преждевременно в средата на януари. А изложба ще събере стотици негови приятели и фенове в галерията му U P.A.R.K. утре вечер. Ще има и сълзи, но и усмивки, както преливаха емоциите и у самия художник приживе. Арт пространството ще е в плен на изкуството му от утре. При това в една твърде необичайна изложба. Аверите на Карамфилов се обединиха в обща идея и събраха творческите подаръци, които той им е правил през годините, в един изключително пъстър вернисаж. От графика, през живопис и портрети на маса, та до ескизи на салфетки- ще видим целия, пълния Кольо. Ще се разходим из всичките му периоди, ще се насладим на всичките му стилове. В галерията ще бъдат представени офорти от 1985г., портрети на и за негови близки. Като портрета на Слона, който Карамфилов завършил след кончината на Георги Божилов и подарил работата си на дъщеря му Мия. Там ще е и графиката Пастирът, с която взе голямата награда на Международното триенале.

А че Кольо бе цар на подаръците- всички си спомнят. Един от най-верните му другари и днес разказва как Карамфилов щял да прави изложба, но нещеш ли галерията затворила в навечерието й. Художникът отишъл, събрал картините и цяла нощ обикалял от приятелска врата на приятелска врата, за да подарява изкуството си.


В типичен за Карамфилов стил- ще има и музика, и питиета. Гост изпълнители на събитието утре са приятелите Петър Салчев с джаз машините от АМТИИ, Мирослава Кацарова и Симеон Джуров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина