ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Среща с писателя Иван Желязков в Пловдив

Читалище „Алеко Константинов“ – Пловдив и Издателство Жанет 45 имат удовоствието да Ви поканят на среща с Иван Желязков и книгата „Дъждовете на страха“ на 16 октомври 2019, сряда от 18.00 ч., в Читалище „Алеко Константинов“ (бул. „Шести септември” №160)

Литературният критик Иван Христов ще представи последната книга на писателя. За писателя, журналиста и издателя Иван Желязков, романът с метафоричното заглавие „Дъждовете на страха” е седмата по ред белетристична книга в неговата творческа биография. Това е най-зрялата, най-силната негова книга – романът на живота му, а до известна степен и за живота му.

Новият роман на Желязков е рядко срещана книга, едно „авторефлективно огледало”, в което се оглежда днешното ни време, а чрез ретроспекцията и спомените на героя, свързани с любовния триъгълник, приятелството и дома.

Точен психологически рисунък, сбит и лаконичен диалог ,колоритни персонажи, които дават широта на въображението и пораждат размисъл, многозначни и многопластови послания. Както правдиво се изразява редакторът на книгата Борис Минков: „Който пише намира себе си, който чете също.” Иван Д. Христов, литературен критик за „Дъждовете на страха“.
Книгата е издадена от издателство Жанет 45.

Иван Желязков е завършил е българска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Дълги години е работил като журналист в пловдивския печат. От 1990 г. е в сферата на частния бизнес. Собственик е на Издателско-полиграфически комплекс „Екобелан”. Издателската къща със същото име популяризира български автори. Автор е на повестта „Есента на пеперудата” (ИК „Христо Г. Данов”, 1988), отличена в конкурса „Южна пролет” – Хасково, на документално – публицистичните книги „Джобен иконостас” (ИК „Екобелан”, 1994), „Очи без сълзи” (ИК „Захарий Стоянов”, 2006), „Докоснати от вечерника” (ИК „Екобелан”, 2012), сборника с разкази „Светът не може без Ивановци” (ИК „Словото”, 2011), „Двете половини на света” – разкази и повест (издателство „Български писател”, 2013). Член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Ротари интернешънъл. Живее и работи в Асеновград.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина