Асеновградчанин се опита да убие полицай

Криминале

От дома му са иззети незаконни оръжия и има съмнения за притежание на наркотици

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна обвинение срещу мъж от Асеновград, който се е опитал да убие полицай. Вчера, органите на реда са посетили дома му, а мъжът явно е бил изключително афектиран от действията на полицаите, при което е извадил пистолет „Макаров“ и се е опитал да застреля един от униформените. За щастие, опитът е бил неуспешен, и полицейският служител, по когото обвиняемият е стрелял, не е пострадал от стрелбата.

Веднага след случилото се, мъжът, чието малко име е Димитър, бил задържан и отведен в полицейското управление. От мястото на стрелбата са били иззети използвания от обвиняемия незаконен пистолет „Макаров“ и два пълнителя за него с по 7 патрона във всеки.

При извършено в дома на Димитър претърсване и изземване са били намерени и иззети над 70 бойни патрона, арбалет и харпун, както и тревна маса и бял прах, най-вероятно съдържащи наркотични вещества.

Обвиняемият е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Димитър е обвинен, е от 20 до 30 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Споделете ни във:

1 thought on “Асеновградчанин се опита да убие полицай

  1. Що не вземете да сложите една програмка за граматика бе писателчета ? Вие в циганска маала да бяхте, по-добре щяхте да пишете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.