ИзбориНовини

Манол Пейков: Най-важно е да гарантираме нормално европейско бъдеще на нашите деца

“Много е важно къде ще бъде България, къде ще бъде изходното ѝ положение. Ако тя не е част от Шенген, нормалното европейско бъдеще на нашите деца не е гарантирано. И това се кове в момента. Това е по-важно от всичко друго”,  

заяви в интервю за “Дарик радио-Пловдив” кандидатът за депутат от коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” Манол Пейков. Издателят е под номер 4 в листата с бюлетина номер 14 за 16 МИР – Пловдив. 

“Приоритети ми са свързани с това България да има адекватно западно ориентирано управление. И това е приоритет на цялата ни партия и на цялата ни коалиция. Защото живеем в изключително тежки, разделящи времена. В момента геополитическата ориентация на България е по-важна от всичко друго. Не че преди не е била важна.  Но темите, които преди засенчваха целия ни хоризонт, като корупцията, да речем – ГЕРБ не случайно беше наш основен опонент, защото те са символ на корупцията в българската политика. В момента обаче се налага, мислейки и работейки за интеграцията на България в Шенген да мислим по-широко и да търсим съюзници там, където преди намирахме опоненти. Доста хора трудно го разбират и трудно го преглъщат. И това е нормално”, каза още Пейков. 

Издателят посочи и разликите между ПП-ДБ и ГЕРБ. “Ние държим на принципно управление. Ние имаме конкретни желания, през които искаме да минем. Промяната в Конституцията, промяната в законодателството, която да е съответна на промените в Конституцията. Регулаторите – България има над 80 позиции в различни регулатори. И това са хората, които на практика управляват България. И това са хора с много дълги мандати. Ако ние не съумеем да поставим почтени хора на тези места, хора, които да движат държавата ни към една нормалност, към една прозрачност в управление, към ценностите – ние ги наричаме евроатлантически, но това са фундаменталните ценности на западната цивилизация, ние нямаме шанс, добави Пейков. 

Бившият депутат и кандидат за нов мандат даде и пример с това, което се случва в други страни от Европа. “В съседни на нам държави като Унгария, като Словакия, Турция също, от много време авторитарните режими имат вятър в платната. Дори в Германия партии като “Алтернатива за Германия” набират сериозна скорост. Много е важно къде ще бъде България, къде ще бъде изходното ѝ положение. Ако тя не е част от Шенген, нормалното европейско бъдеще на нашите деца не е гарантирано. И това се кове в момента. Това е по-важно от всичко друго”, каза още Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина