БСП: Уволнението на Алексова от НКЖИ е политическо

Избори 2021 Новини
Гуцанов

Алексова е била на път да разкрие корупционни схеми

БСП се оплакаха, че още в първия ден на служебното правителство техен кадър е бил освободен от Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

„Била е освободена Гергана Алексова като зам.-генерален директор на НКЖИ“, обяви на извънреден брифинг на „Позитано“ 20 Борислав Гуцанов. От партията смятат уволнението й за политическо.

„Тя е член на БСП и работи в компанията повече от 4 години. С безспорна експертиза и минала през цялата йерархия в НКЖИ“, категоричен беше Гуцанов. По думите му Алексова е била на път да разкрие корупционни схеми, след като е започнала да разглежда „определени сделки за доставките в компанията“. „Да не се окаже, че именно това са причините за освобождаването й“, питат от БСП.

Гуцанов обясни, че ще се въздържи да нарече действията реваншизъм, но според него това дава изключително лош сигнал.

„Не е нормално подобно нещо да се случва и то в една компания, която е с особен обществен интерес и борави с огромни средства и трябва да се внимава какво става там“, обясниха от левицата.

Борислав Гуцанов, подчерта, че основната задача на служебния кабинет е да бъдат проведени честни избори, а не да се започва с уволнения още в първия работен ден.

„Държавата не е в някаква нестабилност, в каквото се опитват от президентската институция да внушават на българското общество“, коментира от своя страна Георги Свиленски.

Думите му идват в отговор на изказване на вицепрезидента Илияна Йотова, че „служебния кабинет има две основни задачи – да върне стабилността в страната и да осигури сигурността на българските граждани.“

„Внушенията, че в държавата има хаос и нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява някаква справедливост – ето виждате първите им действия. Кажете с уволнението с уволнението на зам.-генерален директор на НКЖИ как точно се борят с COVID кризата? Как точно ще проведат честни избори или ще възстановят доверието в държавата?“, запита Свиленски.

„Тези хора започват с чистки и то започват показно срещу членове на БСП. Няма да позволим постиженията на служебното правителство да бъдат унищожавани, само и само БСП да бъде използвана, унижена и да отиде на изборите с петно. Още повече, че това се внушава от президентската институция, за която ние два поредни избора дадохме всичко от себе си тези хора да станат президент и вицепрезидент“, изтъкна още Георги Свиленски.

„Вие знаете кой има интереси в НКЖИ и кой вече пие шампанско за освобождаването на Гергана Алексова“, заключи той. „Очакваме най-големите удари да ги получим от президента. Такива удари нямаше по времето на Борисов и това ни учудва. Иначе напрежение няма как да има, молбата ни е да не се занимава с БСП през следващите два месеца“, апелира Свиленски.

Източник: dariknews.bg

Споделете ни във:

4 thoughts on “БСП: Уволнението на Алексова от НКЖИ е политическо

 1. Гуци, когато 7 месеца ги лапахте кИфтетата и изчегъртвахте всичко читаво в поверените ви министерства и ги замествахте с некадърни партийни калинки не рИвахте, а сега рИвете като вдовици за……

  1. „Като вдовица за …“ = именно„ прав е Сашо.
   Уволнението било политическо, бре!
   Назначението к’во беше. ма?
   ЗДРАВ БЛАГОНАДЕЖДЕН ПАРТИЕЦ = Б.К.П. добре че не помним

  1. Напълно изкуствена измислица =БДЖ СИ БЕШЕ ЕДНО НЕРАЗДЕЛНО ЦЯЛО.
   Конкретно в Града НКЖИ просто ПАКОСТИ както за Бетонния, така и с гемиите под Гарата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.