Атанас Атанасов: Мечтата на Борисов е да бъде Ахмед Доган в Банкя

Избори 2021 Новини
Парламент

След неуспешния вот на недоверие в парламента се очаква днес правителството на Кирил Петков да подаде оставка

 

Президентът Румен Радев трябва да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство. Според конституционната процедура той първо връчва мандата на най-голямата парламентарна група – „Продължаваме промяната“, които вече заявиха, че отново ще опитат да съставят правителство.

От „Има такъв народ“ коментираха през изминалите дни, че биха преговаряли за нов кабинет само при условие, че Кирил Петков не е номинацията за премиер. Въпреки това Кирил Петков потвърди новата си кандидатура за премиер.

БСП пък имат условие за преговори с руската компания „Газпром“ за нов договор за доставка на природен газ, тъй като настоящият изтича в края на годината.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов отказа да поставя условия към „Продължаваме промяната“ за бъдеща подкрепа.

„Настоящият вицепремиер и финансов министър Асен Василев е подходящ за премиер, а в „Продължаваме промяната“ има и други хора с нужните качества. Формацията трябва вътрешно да реши кого да издигне“, заяви пред „Нова телевизия“ Атанас Атанасов.

Атанасов отново изключи варианта за преговори с ГЕРБ и ДПС. По негово мнение правителството е успяло да направи много в този кратък период и ако се сравни с 12-те години управление на Бойко Борисов, то той трябва да се скрие. По думите на Атанасов мечтата на Борисов била да бъде Ахмед Доган в Банкя.

Атанасов заяви още, че президентът Румен Радев иска да дърпа конците зад кулисите и в началото на правителството е опитвал да действа като патрон.

Атанасов призова за проучване на общественото мнение преди преговори за общо явяване с „Продължаваме промяната“ на следващите избори, в случай че правителство не може да бъде съставено в рамките на 47-ото Народно събрание.

Източник: dnevnik.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.