Завършиха новия парк на Богомил за 50 дни

Градът

450 хиляди лева струва създаването на зелената зона

Всички подобни терени ще бъдат озеленявани, а не продавани и застроявани, гарантира кметът

Новият парк на улица Богомил бе завършен напълно и от днес приема свободно хората от квартала. Изграждането на зелената зона продължи точно 50 дни, каквито бяха и заложените срокове за изпълнение. Паркът струва 450 хиляди лева и е част от проекта Зелена градска среда от ОП Регионално развитие, с който бе реконструирана Цар-Симеоновата градина. На площ от 7 декара има изградени две детски площадки и алеи, посадени са 100 дървета, цветя и райграс, монтирани са пейки и осветителни тела, капково напояване.

Тук имахме големи проблеми. Теренът бе превърнат в нерегламентирано сметище и дом за много бездомни кучета. Днес е различно, обясни кметът на района Николай Чунчуков. Този проект е знак, че амбициите на общината са да бъде минимизирано застрояването в централната градска част. Там, където можем да се намесим, трябва да го правим. Всички такива места и терени ще бъдат озеленявани, а не продавани и застроявани, гарантира кметът Иван Тотев.

Споделете ни във:

6 thoughts on “Завършиха новия парк на Богомил за 50 дни

  1. Никому ненужен парк, освен на кмета може би.
    450 хил.лв. При % на реално влагане 30…40, реалната цена е едва ли повече от 200 хил. лв.но карай имали дали …

  2. Типично българска черта,вечно недоволни! Паркът е чудесен,достатъчно зеленина,просто дръвчетата са малки и сега предстои да се развивават и раззеленяват. Катерушки,пейки всичко си има. Благодарим на г-н Тотев,че го осъществи,децата ни ще са щастливи, който не му харесва да не го посещава.
    Много по добре от бурените,които бяха!

  3. Поредните кичозни павенца тип селски мегдан, никаква иновация, никаква модерна интерпретация на парковите тенденции – нищо. А на празните кратуни, дето ще кажат „вие само мрънкате“ ще им кажа – отидете в чужбина, вижте как всичко ново построено е оригинално и по някакъв начин иновативно и после пак елате да си говорим.

  4. Много бетон, никаква растителност…просто как може да правят паркове с 5 голи дървета е безумние, вместо максимално да го озеленят и така…и тези дървении на 100% не са импрегнирани, така че чакам до 2г да изгният и да ги махнат…пари на вятъра за плочки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.