Масово късане на градски лалета

Градът

От Градини и паркове като попарени от действията на гражданите

Кучкари си тренират питбулите върху крехки липички

Нов масов спорт упражняват пловдивчани- късане на градски лалета. Привлечени от красотата на прясно засадените цветя по булевардите под тепетата, хората ги късат егоистично, за да лишат другите от приятната гледка. От Градини и паркове бяха като попарени от поредните вандалски прояви. Най-сериозни са щетите на кръстовището на Руски и Данаил Николаев, където са изкормени половината от общо 200 лалета, засадени в цветната фигура. Отрязано е всяко лаленце, което вече е показало цвят, оставили са само стръковете на пъпки, а на това място трябваше да стане прекрасна гледка, защото заложихме страхотни цветя за красота, ядосан е ланшафтният архитект в общинското предприятие Десислава Николова.

Тя отбеляза и друга вандалска проява, която не се нуждае от коментар. Млада липичка, засадена при приключилата преди дни пролетна залесителна кампания, осъмна жестоко нагризана от домашен любимец. Най-вероятно кучкар е учил питбула си на добри обноски върху крехкото дръвче. При това само на метри от специализираната кучешка площадка в така наречената Парашутна градина на Васил Априлов.

Пловдивчани, пазете младите дръвчета и новите красиви цветя и ако станете свидетели на посегателства, веднага сигнализирайте, защото не можем до поставим патрул до всяка млада фиданка или стрък цвете, призова директорът на Градини и паркове Стоян Алексиев.  
 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Масово късане на градски лалета

  1. Оставете телефон, на който да се сигнализира! А към коментара преди мен: това за простаците в центъра и интелигенцията по кварталите как ви хрумна? Аз живея в центъра и не късам цветята!!!!

  2. Кого да сигнализират хората,пишете телефон,защото ако се обадиш на 112 за такова нещо може и глоба да отнесеш!Оказва се,че най-големите простаци са в центъра,по кварталите хората не са такива…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.