АктуалноГрадътЗелен градИзпод тепетоМненияНовини

Избраха изпълнител за доставка и монтаж на устройства за битово отопление на пелети

Община Пловдив сключи договор с изпълнител за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на отоплителни устройства за битово отопление на пелети и радиатори, съобщиха от администрацията. Обществената поръчка е възложена по проект „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление“ и е на стойност 4 175 424 лв. с ДДС.

Избраният изпълнител е „Инженерингови системи – България 2021“ ДЗЗД с членове на дружеството „Еста Технолоджис“ ООД, „Актив Билд“ ООД и „Марели Системс“ ЕООД.

От заявилите желание за подмяна на отоплителни уреди на пелети 250 собственици на жилища са подали декларации за липса на задължения за местни данъци и такси към Община Пловдив. Това е и първата част от гражданите, с които ще се пристъпи към сключване на договори за подмяна на отоплителните устройства.

Екипът на проекта продължава да провежда разговори с участниците, които все още не са подали декларация за платени данъци. Всички одобрени кандидати следва да попълнят декларацията, която може да бъде изтеглена тук: https://bit.ly/3cbexYw

Продължава и набирането на кандидатури по проекта „Чист въздух за Пловдив“  – жителите/домакинствата на територията на Община Пловдив, които използват отоплителни уреди с дърва и въглища, могат да кандидатстват за безвъзмездната им подмяна с една от следните алтернативни форми за отопление – на газ, електричество, пелети или друг вид екологични източници на топлинна енергия.

Припомняме, че общината вече избра изпълнител по друго от перата от проекта- доставка и монтаж на климатици. Поръчката повдигна много въпроси относно провеждането й и цените на устройствата, които даде консорциума, който я спечели. Две от фирмите, които участваха в процедурата, но бяха отстранени от възложителя, я обжалваха пред КЗК и в последствие пред ВАС, но жалбите им бяха отхвърлени .

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина