9-годишно болно дете дари спестяванията си на друго хлапе в нужда

Героите на деня

Коста помогна на болен връстник, въпреки че сам се нуждае от финансово рамо за лечението си

Малчуганът бе отличен с приз за доброта

Най-добрите пловдивчани за тази година бяха наградени днес. Отец Радослав Паскалев, 9-годишният Коста Архондакис и доктор Радостина Симеонова получиха грамотите си за добрините, извършили през изминалите 12 месеца. Малкият Коста, който страда от тежка болест и се нуждае от много средства за лечението си, решава да помогне на друго тежко болно дете в нужда. Дарява му паричките си, които събирал за собственото си здраве с в личната си касичката.

Отец Радослав Паскалев от манастира „Кузма и Дамян“ също получи приз за доброта. Той сподели, че истинската награда за него са всеотдайността и добротата, възпитани в малкия Коста още от ранна детска възраст.

Доктор Радостина Симеонова пък е сбъднала детската си мечта да бъде лекар и в момента  помага при физиотерапията на хора с редки болести.

Стотици хора посетиха пункта за доброта, за да разкажат за делата на свои близки и познати,а победителите бяха избрани от специално подбрано жури.Организаторите изразиха надежда, че следващата година още повече ще бъдат номинираните добри хора с големи сърца.

Споделете ни във:

65 thoughts on “9-годишно болно дете дари спестяванията си на друго хлапе в нужда

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.