АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Здравко Димитров отново се скара на общинските съветници

Здравко Димитров отново повиши силно тон на пресконференция в общината, за да се обърне към общинските съветници преди пленарната сесия на местния парламент утре. Кметът заяви, че от началото на мандата си работи в кръгова отбрана, а много важни решения за града не са били взети в ОбС след гласуване в пленарна зала под чуждо давление. Посочи няколко примера- отхвърлянето на предложението за кандидатстване за 8 милиона за санирането на бившия партиен дом, върнатите 9 милиона лева за почистването на Марица, както и отказът да се кандидатства за 13-те милиона лева за ново училище. Последното решение бе взето на миналата пленарна сесия, при силен граждански натиск в залата на местния парламент.

„Изпуснахме парите за ново училище в Пловдив. Какво значение как се казва- Драган Манчов или Математическа гимназия. Можеше и на някой революционер да го кръстим. Парите обаче бяха изтървани. Сега не искат концесия за инсенератора. Който и да е на моето място, ситуацията няма да е различна. По този начин не се работи. Не сме ли единни, не сме ли убедени, че най-важното е нашият град, няма да се получат нещата”, размаха пръст днес кметът Здравко Димитров. Едно от предложенията в дневния ред утре е именно предложение за концесия на пловдивския инсенератор.

„ Повечето общински съветници си разкарват рокличките и костюмите там. Цари мълчанието на агнетата. Някои от тях дори не са се изказвали. Някои от тях не искат в Пловдив да се случват хубави неща и гласуват под давлението на другиго”, добави той.

Насочи гнева си и лично към независимия съветник Слави Георгиев, който постоянно критикува управлението на Димитров.

„Един общински съветник ходи като изоглавен от медия в медия. „Модър- Царевец”- фирмата Драгиев чака да мине ВиК проекта, който не е наш”, заяви Здравко Димитров по повод последния коментар на Слави Георгиев именно за проекта за пробив.

„ Асеновградско за година и половина го завършихме, защото нямах общински съветници на главата”, каза още той.

Кметът разкри, че процедурата за финансова корекция на стойност 17 милиона лева по проекта за пречиствателната станция е спряна. „Преборихме се за това”, добави Зико.

Относно утрешното предложение на Демократична България за панаира той заяви, че не зная как ще гласуват общинските съветници. Идеята на ДБ за развързване на казуса е община Пловдив да размени дяла си в смесеното дружество „Пълдин Туринвест” срещу дяла на община Варна в Международен панаир- Пловдив.

„Държавата трябва да се намеси за панаира. Ние каквото трябва сме направили”, подчерта Здравко Димитров.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. От началото на мандата си личи, че общинският съвет по-скоро гледа да не става каквото Зико е решил, дори това да е за доброто на пловдивчани!

  2. Амебата пак ръси умности…ай да идва октомври и да се маха тая тараба проста, че само излгага града.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина