АктуалноБългарияГласовеИзбор на редактораИзпод тепетоНовиниРазследванеСъд

Войната между търговците и храма в Бачково продължава

Собственик на ресторант в подножието на Бачковския манастир обяви на нарочна пресконференция в Пловдив, че управата на обителта му създава проблеми. Двете страни в конфликта си отправиха взаимно грозни обвинения – ВИДЕО

От три години моето семейство е тормозено от управата на Бачковския манастир, това заяви на пресконференция днес в БТА собственикът на ресторант „Водопада“ в Бачково Георги Паунов. Той и съпругата му разказаха пред медиите съвременна българска версия за библейската война между храма и търговците.

По думите на сем. Паунови всичко започнало преди 3 години с покана от игумена на Бачковския манастир дядо Сионий към ресторантьора. На срещата му била отправена оферта да направят договор за наем за паркинга пред ресторанта. Бизнесменът отказал с аргумента, че има договор за това с държавата в лицето на Агенцията за пътна инфраструктура за 21 паркоместа. Паунов твърди, че на това игуменът му отговорил „Аз съм държавата, бе момче“.

На обявената от Георги Паунов пресконференция присъства Васил Апостолов – секретар на манастира и още един представител на обителта. Двамата репликираха бизнесмена, че говори неистини. Стигна се до взаимни обвинения в лъжи, посегателства и дори педофилия. И двете страни размахваха нотариални актове за спорната територия.

Паунов разказа, че чашата на търпението му преляла, след като на 10 юни т.г. съдия изпълнител го въвежда в имота с решение на съда. Тогава той установява, че на мястото има трактори и заграждения, поставени от манастира. Изпълнителят на въвода ги премахва, но само след броени дни паркингът пак е ограден.

Към днешна дата са оставили трактор, заграждения и незаконна табела за строителен обект. Заградили са пред ресторанта, така че да не може да се влезе в заведението. Имаме и пребит служител на паркинг от монасите, разказаха семейство Паунови.

Те водят дело за тротоарната собственост и питат не е ли редно да се изчака решението на съда, преди от манастира да поставят фургони и огради.

Вижте всички подробности от скандалната пресконференция на следния линк.

Или в приложеното видеото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина