АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Съветници от Пловдив отказаха да се занимават с Панаира – ВИДЕО

Пловдивският панаир отпадна като тема за пореден път от дневния ред на Общински съвет. Днес в пленарната зала на местния парламент трябваше да се разгледа предложението на „Демократична България“ за замяна на акциите в „Пълдинтур Инвест“ АД между Община Пловдив и Община Варна, съответно срещу варненските дялове в Международното изложение.

Още при обсъждането на дневния ред на сесията се получи предложение от социалиста Йордан Василев и точката отпадна, след бурен дебат и гласуване на мнозинството в Об С. То този път включваше заедно гласовете на „автентичните леви“, ГЕРБ, ВМРО и единици съветници от останалите групи.

Вижте коментарите на председателя на групата на ДБ адв. Веселина Александрова и вносителя на предложението за отпадане на точката Йордан Василев от Автентична лява в следващото видео.

Междувременно в последните часове съдебната сага около вписването на апорта на Варненските дялове в дружеството отново се отключи с решение на Апелативен съд, съобщи адв. Алекснадрова в личния си профил в социалната мрежа Facebook. Eто какво написа тя:

„Казусът с Пловдивския панаир получи още време.

Апелативен съд Пловдив се произнесе по жалбата на Агенция по вписванията и сега Агенцията има 7-дневен срок за обжалване пред Върховен касационен съд (ВКС).

Жалбата беше срещу решението на съдия Симеон Захариев, с което нареди на агенцията да впише апорта на варненските акции и каза, че решението е необжалваемо. Агенцията обаче се позова на съдебна практика и обжалва пред горна инстанция – Апелативен съд. На тази инстанция можеше да се каже „Добре, имате право на жалба, но разгледана по същество, жалбата ви е неоснователна, затова вписвайте апорта.“. Това щеше да е окончателно и щяхме да осъмнем с вписани 79 % от акциите в ръцете на Георги Гергов.

Тричленният състав със съдия-докладчик Славейка Костадинова обаче постанови, че агенцията няма право на жалба и прекрати производството. Това определение за прекратяване подлежи на обжалване пред ВКС в 7-дневен срок.

Очакваме Агенцията да обжалва.“

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Нека мислим малко по-трезво, когато избираме общински съветници. Тези, бившите от БСП, тези от ГЕРБ и на Дани Каназирева са се окопали здравата. Нито един от тях не заслужава повече да е общински съветник. Нали съветник значи да съветва и дебатира за интересите на Пловдив и на гражданите. Хайде да видим тези хора дали имат понятие за това, за какво са в ОбС. Мазни, хлъзгави, с биполярно разстройство… Идват избори – да изберем по-читави хора, ако ни пука за Пловдив!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина