НКЖИ: Истина е! Много лошо отношение от страна на граждани на Пловдив, не само на пасарелката на Модър-Царевец, но и в Прослав

Актуално Градът Новини

Съоръженията били „защитени“ от набези, чисти и приветливи само по време на един проект през ЕСК

Тази сутрин ви показахме как изглеждат асансьорите на пасарелката, която свързва улиците “Модър-Царевец”, в близост до болница Каспела.  Сигналът ни изпрати читател на Под тепето, който ежедневно минава през съоръжението. Те показват ужасяваща вандалщина, пише пловдивчанинът.

Вандалщина на пасарелката Модър-Царевец (СНИМКИ)

Репортер на Под тепето се свърза с местното ръководство на НКЖИ, което стопанисва съоръжението. Ето какво разказа ръководителят на Железопътна секция Пловдив  инж. Гошо Къчков.

„Наскоро поставихме видеокамери по стълбите и в самите асансьори, имено по тази причини. Само след седмица те бяха запалени. Подали сме сигнал към Районното управление на МВР, тъй като на записите се виждат лицата на извършителите.

Изключително трудно е да ги поддържаме в добър вид с това вандалско отношение. Разходите за поддръжката постоянно растат. Последно подменяхме платка, която струва близо 10 000 лева.

Имаме сключени договори с почистваща фирма и такакава за следене безопасността на асансьорите. Поставени са табелки с координатите на фирмите. Това са съоръжения с повишена опасност и редовно се проверяват от поддържаща фирма, която минава на инспекции по график.

До момента за ремонти и поддръжка на двете пасарелки сме разходвали над 50 000 лева.

Техниците от видеонаблюдението ми изпратиха клип как възрастен мъж със строителна количка, която е натоварена с пясък, плюс коза на въже се качва в асансьора.

Правим каквото можем, но е изключително трудно, за да ги ремонтираме и изчистим основно трябва да се спрат асансьорите, а това не е добре – има майки с колички и трудноподвижни, възрастни хора.

Всъщност като си помисля само за един кратък период през 2019-а, когато Пловдив бе Европейска столица на културата“ имаха специално осветление по проект и тогава бяха „защитени“ от набези, чисти и приветливи. Светлините се виждаха от далече, радваха всички машинисти и пътници от далечината.“

Споделете ни във:

4 коментара за “НКЖИ: Истина е! Много лошо отношение от страна на граждани на Пловдив, не само на пасарелката на Модър-Царевец, но и в Прослав

 1. Гого милото НКЖИ имал уреденки едни сладки
  “…договори с почистваща фирма и такакава за следене безопасността на асансьорите. Поставени са табелки с координатите на фирмите. Това са съоръжения с повишена опасност и редовно се проверяват от поддържаща фирма…”
  ЕХА, МИ ТОЙ МИЛИЯТ БИЛ НАПЪЛНО “НИ ПРИ ЧОМ”, НЕВИНЕН КАТО РОСА! (КАТО НКЖИ, ДЕ…)
  ПЛОВДИВЧАНИТЕ =
  =ЛОШИ ХОРА!
  МРАЗЯТ НКЖИ

  1. КОЙ ГО ИЗЛЪГА ГОГОто, че пенсионерът не може да се качи с пазаруване, или работникът -с количка, или селянинът- с КОЗА, или с три кози среден размер? Важното е да не се претовари, а за състоянието и чистотата и за АВАРИИ Гого отговаря, никой друг!
   НКЖИ – подлеци, съсипващи всичко около себе си (“обкръжението”)

 2. ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА “НКЖИ” ЖЕЛЕЗНИЧАРСКА МАФИЯ ТЪПОЪГЪЛНИЦИ НАМИСЛИЛИ ДА ЦУНАТ “РЕСУРСО” ЧРЕЗ Ко’ПАНЕ ПОД ГАРАТА (ВМЕСТО ПРЕМОСТВАНЕ НАД РЕЛСИТЕ КАКТО ВЕЧНИЯ БЕТОНЕН!) СЛЕДВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ, ОСЪДЕНИ И РАЗСТРЕЛЯНИ ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА.
  Далавера за сметка на Града и невинното му население.

  1. ВЪВ ВРЪЗКА С ПОКАЗАНОТО САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ (ПЪРВО СИ ПРИПОМНЕТЕ ПОД ПОЩАТА ПЛАВАТЕЛНАТА ЧОРБА С ГЕМИИТЕ, А? А?) КАКВО ПРЕДСТОИ ПРЕД ГАРАТА (И ОТЗАД СЪЩО!) КОГАТО СЪСИПЯТ ЦЯЛАТА ЗОНА С ИЗКОПИ ЗА “ПОДЛЕЗ”, С РАМПИ, ПОДПОРНИ СТЕНИ, СТЪЛБИЩА, СТРАХОВИТИ ПИКАЛНИЦИ … И ГРЕБНИ СЪСТЕЗАНИЯ.
   НКЖИ = КЕН*Ф.
   Щяли били да БУТАТ БЕТОННИЯ, милите.
   Бутачи.
   ИнДжинер-БУТАТЕЛИ.
   Показаното тук е само лека шегичка, майни! Джумбушът с тоя наш “кмет” ПРЕДСТОИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.