Новини

Избранa e графичната визия за новите локомотиви на БДЖ

Графичната визия на новите локомотиви Сименс Smartron вече е избрана след проведено обществено гласуване, достъпно на официалната страница на БДЖ. В рамките на две седмици са гласували 29 218 потребители, като безспорен победител в анкетата е ливреята Green force с общо 9 861 гласа. На второ място остава визията Airborne със 7 741 гласа, следван от The Kingfisher със 7 189 гласа и Bewinger с 4 427 гласа.

Green force изглежда печели привърженици със своята символика към екологичните предимства на железопътния транспорт. Кауза, към която съвременният свят се стреми в търсене на все по-щадящи природата средства и на прага на 2021 г., определена от Европейската комисия за Европейска година на железопътния транспорт.

Избраната графична визия ще бъде предоставена на Сименс за изпълнение (чрез облепящо фолио), като всички разходи по проектирането и изработката са включени в цената за доставка на новите локомотиви.

Съгласно подписания договор доставката на първия локомотив ще бъде осъществена до края на месец февруари 2021 г., като всичките десет локомотива ще бъдат в депата на националния железопътен превозвач до края на месец май 2021 г., но след проведени разговори с производителите се очаква първите локомотиви да пристигнат в България още през януари.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина