АктуалноГласовеИзпод тепетоКриминалеМненияНовини

МВР ще се бори с войната на пътя с нови камери

Предложения за законодателни изменение и закупуване на нова съвременна техника. Това предвижда като мерки Министерството на вътрешните работи в борбата с войната на пътя. Анонсът направи вътрешният министър Иван Демерджиев, който присъства днес в Пловдив на заупокойна молитва в памет на жертвите на пътя.

„ Предвиждаме да закупим камери, които заснемат 360 градуса, имат много модерни функции и почти автоматизирано извличат данните, така че контролът да стане максимално ефективен. Предвиждаме още да предложим на Народното събрание пакет от законодателни мерки, които да включват освен по-тежки санкции за нарушения и престъпления по пътя, а и възможност да се мери средната скорост при предвижване”, обяви министър Демерджиев  в двора на храм „Св. Марина”.

На панихидата присъстваха още кметът на града Здравко Димитров и заместникът му по транспорта Тодор Чонов, главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Васил Костадинов, началникът на отдел “Охранителна полиция” комисар Костадин Костов, началникът на сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Йордан Милушев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина