Местата за пикник в Пловдив

Актуално Живот Забравеният град Новини
Младежки хълм

В Цар-Симеоновата градина пикниците са забранени, така че там дори и не помисляйте да използвате тревните площи. Има обаче, други няколко кътчета, на които да развихрите въображението си

Ако вече сте изчерпали всички предлагани от Lost in Plovdiv нови места на открито и близки дестинации за уикенд посещения, то единственият дигитален гид за града под тепетата днес предлага нещо малко по-нестандартно. Макар и да не е толкова популярен в България, пикникът е чудесен начин да разпуснете сред природата и да прекарате един нетипичен ден с любимите хора, дори и в градска среда.

В Пловдив е важно да се знае, че в Цар-Симеоновата градина пикниците са забранени, така че там дори и не помисляйте да използвате тревните площи. Има обаче, други няколко кътчета, на които да развихрите въображението си.

Парк Лаута

В сегашния си вид  Лаута се обособява едва през 2013 – а година, когато в рамките на различни проекти бива облагороден и в него са изградени различни кътове и зони. Голямо пространство за спорт на открито, айляк зона с хамаци и барбекюта, които позволяват да си направите пикник, както и няколко детски площадки, са само малка част от предимствата на един от най-големите паркове в Града под тепетата. Усещането тук е за спокойствие и отдалеченост от шума и забързаното ежедневие, така че е перфектен вариант за бягство през уикенда, без да напускате Пловдив. За да ползвате беседка и барбекю, добре е да отидете по-рано, но пък ако само ще разпъвате одеяло – винаги може да си намерите закътана площ.

Младежки хълм

Откритите пространства на тепето го превръщат в предпочитан избор при търсене на място за концерти, спортни и културни мероприятия, а зеленината държи прохлада дори и през горещите летни дни. В подножието към булеварда има огромна поляна, на която малки и големи се забавляват и използват за най-различни игри и забавления.

Козелът, Джендем тепе

Там е удобно за обособяване на мини пикник зона, а през годините сме виждали и много романтични постановки дори на върха на хълма. Той е и най-високият в Пловдив и предоставя неповторима панорама към града.

Всички предложения може да видите в Lost in Plovdiv

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.