Новини

Украйна няма да приема сделки с териториални отстъпки за Русия

Зеленски настоява за още санкции

Войната в Украйна е навлязла в решаващата си трета фаза. Киев няма да приеме никаква сделка за примирие с Москва, която да включва отстъпването на територии. Това стана ясно от съобщения на кабинета на президентаВолодимир Зеленски.

Ситуацията в Донбас остава тежка и руската армия се опитва да настъпва към Славянск и Северодонецк, каза Зеленски по повод развитието на военните действия.

„Всеки ден, в който нашите защитници отбиват настъпателните планове на Русия, като ги сриват, се превръща в конкретен принос към приближаването на главния ден. Желаният ден, който чакаме толкова много и за който се сражаваме – денят на победата“, каза Зеленски.

В разговор с италианския премиер Марио Драги украинският президент е подчертал важността за налагане на нови санкции срещу Русия, както и отблокирането на украинските пристанища, което да позволи най-вече износа на селскостопанска продукция.

Пропомняме, че в петък руската армия окончателно овладя Мариупол, след като последните защитници на завода „Азовстал“ се предадоха.

Източник Свободна Европа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Стига с тези “защитници” на Азовстал и Мариупол. Там беше базата на неонацистките, паравоенни доскоро, организации като Азов след прервратът през 2014-та. Обучавани от ЦРУ инструктори и военни във военни лагери, въоръжавани и толерирани в убийствата и терорът над рускоезичното население, сега им дават трибуна в нашинте медии като герои и миротворци, а те са си най-обикновена група бандити и убийци. И през цялото време, правителствата в Киев си ги обгрижваха, защото им помагаха срещу срещу донбасците, които пък бяха въоръжавани и подкрепяни от Русия. И тук удобно мълчат за тормоза над българите и изгорените ни сънародници в Одеса. Стига с това лицемерие.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина