АктуалноГрадътИзбор на редактораКриминалеМненияНовини

Хванатият пиян зад волана отец Виктор Христев ще се размине само с административно наказание

Химическата експертиза на задържания да шофира в нетрезво състояние отец Виктор Христев след дадената от него кръвна проба за изследване е установила по-малка концентрация на алкохол в кръвта от засечените при изследването с дрегер промили. Припомняме, че довереникът на митрополит Николай Пловдивски бе спрян за проверка след съмнително поведение на пътното платно на улица „Богомил“ от екип на Четвърто РУ и бе задържан за 24 часа, след като тестът му на място е отчел 1,3 промила алкохол в кръвта на свещеника. Който ама никак няма вид и поведение на духовник в момента на задържането си- от снимките и разказите на свидетели на случилото се станаха известни кожения тоалет на отчето и силната чалга, която звучала от сваления прозорец на Дачията, която управлявал пиян.

“ В.Х. е управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта под 1,2 на хиляда, което е установено от химическа експертиза, тъй като той е дал кръвна проба за изследване.  По случая в 4 РУ на МВР-Пловдив  е било образувано досъдебно производство, за което Районна прокуратура –  Пловдив е била уведомена. Предстои материалите по делото да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, който ще вземе отношение по същество“, коментираха за Под тепето казуса от Районна прокуратура.

От там припомнят, че когато не са налице признаците на чл. 343б от НК – управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, на виновните водачи обикновено се налага административно наказание от компетентния орган, в случая МВР,  по реда на Закона за движение по пътищата.

След случката от края на миналата седмица би било редно отец Виктор Христев да свали расото, с решение на пловдивския митрополит. Той обаче е трябвало да го направи и в миналото, когато Николай Пловдивски си е затварял очите за негови предишни прегрешения.

Припомняме още, че около 600 жители на Златоград подкрепиха петиция за отстраняването на Христев като енорийски свещеник заради стореното от него в светинята на населеното място- една от най-старите църкви в България „Успение Богородично“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

    1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛето претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като непрогледното „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ- та друго отношение не заслужава

  1. Кой се е съмнявал, че другарското чадо на оркофилите ще се отърве с мъмрене…мила родна кочина и путлерастите – чугуни в нея.

  2. Както всички знаем, Патриаршията = Държавна сигурност. Комнунягите са се пропили (буквално и преностно) навсякъде – от Панаира до гнусния изнасилвач Альоша. Все едно някой е очаквал това пиянде да бъде наказано. За наркотици пуснаха ли му тест?

  3. Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си:–– https://shout.to/testa

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина