АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Недостиг на персонал и злощастно стечение на обстоятелствата са причините за случая с починалите пациенти в УМБАЛ „Св. Георги” с починалите пациенти в УМБАЛ „Св. Георги”

Взимат се писмени обяснения на всички, които по някакъв начин са участвали в ситуацията, прокуратурата разпореди проверка

Хроничен проблем с кадрите и злощастно стечение на обстоятелствата. Това са причините за случая с двамата починали пациенти с коронавирус в УМБАЛ „Св. Георги”. Вътрешната проверка по случая върви още от вчера. Взимат се писмени обяснения на всички, които по някакъв начин са участвали в ситуацията с двамата пациенти.

„Всички резултати от нея ще се предадат на прокуратурата, която ще установи има ли виновни”, заяви на извънреден брифинг изпълнителният директор на лечебното заведение проф. Карен Джамбазов.

Той излезе пред медиите заедно с административния директор доц. Момчил Мавров, който е председател на комисията по проверката. „ Тя ще приключи възможно най-скоро. Събираме всички данни и обяснения от всички служители, които имат отношение по случая. Трябва да бъдат анализирана и медицинската документация и всички обяснения, някои от които предполагам, че ще бъдат противоречиви. Така че не очаквайте резултатите от проверката да излязат днес до края на деня”, заяви доц. Момчил Мавров.

Проф. Джамбазов обясни, че двамата пациенти от краткото видео, което циркулира из медиите от вчера, са били докарани с линейки и са изчаквали да бъдат настанени, а единият от тях повечето време прекарал в самата линейка. Няма данни пациент да е останал без кислород. Причината за изчакването на двамата е, че токсикологията, която от три дни функционира като ковид-звено, няма асансьор и болните там се пренасят на ръце.

Междувременно от Районна прокуратура обявиха, че са се самосезирали по случая. Разпоредена е проверка по публикации в медиите за двама починали пациенти. По случая е образувана преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив. Наблюдаващият прокурор е дал указания за извършване на всички необходими действия за пълно изясняване на фактическата обстановка.

Срокът за приключване на проверката е 15 дни.

Очаквайте подробности

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Всичкото тъпоъгълно „усилие“ на администрацията е да осигурава ЛЕГЛА (?!? леглото не лекува!) и да градят ВРЕМЯНКИ (далавера!) докато ЛЕКАРИ няма!
    Асансьори НЯМА = кой определи тая сграда за Цожид19?
    ЛЕЧЕНИЕ НЯМА тоя тъкмо Вирус!
    Безделниците заплатаджии от прокуратурата да се занимаят с ИМПЕРИАЛиста Иб. Тотев, фместо с интригантство между медиците.
    Всякакво насъскване на медици един срещу друг е АВТОГОЛ, бе будали!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина