АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Месеци наред безплатен паркинг в центъра на Пловдив

Който може – го може

Таня Грозданова  

Общинският паркинг до Голямата базилика ще бъде премахнат, обяви градоначалникът в началото на февруари т.г. Месец-два по-късно се случи. От тогава общински паркинг няма, ама нерегламентиран паркинг има.

Всеки автомобилист успял да се промуши пред „Райфайзен банк“, преодолявайки затворените улици и строителни площадки наоколо, паркира свободно за неопределено време. През деня колите там надхвърлят 40 броя, а вечер остават да пренощуват около 4-5.

Преди седмици общината обяви нов ред в квартала, след приключване на ремонтите дейности около ДКЦ-то на Понеделник пазара, а жители и работещи  наоколо възроптаха, че местата за паркиране са им по-малко в сравнение преди ремонта.

Местата за паркиране в обновената зона с контролиран достъп до поликлиниката освен това се поделят от здравното заведение и от живеещите, а те бяха свикнали на свободно паркиране там по тротоарите и в двора на поликлиниката. След ремонта са обособени и места за инвалиди.

Вярно , че и преди в квартала имаше Синя зона, но паркоместата сега наистина са по-малко. Така, че преминаването през стълби и тротоари, за да се класираш на парче от бившия платен общински паркинг си е оправдано, коментират съкварталци и работещи там. Който може – го може, отсичат.

Припомняме, че с приключване на проекта по реставрация и консервация на мозайките в Голямата раннохристиянска базилика на Филипопол, там ще има допълнително паркоместа в зоната по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. В проекта се предвижда също така паркинг за коли и две места за автобуси, който да обслужва обекта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. И между другото, кога ще приема от изпълнителя ремонтираните улици около Понеделник пазара??? И като ги приема да се наведе и да се опита да извади едно паве от новата настилка.ЩЕ ИЗВАДИ 100 ПАВЕТА!!! Вчера се пробвах на нашата ремонтираната улица и с голи ръце без много усилия извадих 5 произволни павета!!! Страшен ремонт! ама наистина страшен!!!! Ааааххх, кога ще му свършва мандата на тая грешка на природата кмета???Да си ходи че да се пооправи тоя град най-накрая.

  2. Как може да казвате на тази КАРИКАТУРА НЕСКОПОСАНА Градоначелник? Бати и цървула.Беше казал че прад Райфайзенбанк ще бъде зона забранена за автомобили !!! ТАТИ КАЗА ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО АМА ДРУГ ПЪТ……

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина