АктуалноГласовеИзпод тепетоМненияНовини

Месеци наред безплатен паркинг в центъра на Пловдив

Който може – го може

Таня Грозданова  

Общинският паркинг до Голямата базилика ще бъде премахнат, обяви градоначалникът в началото на февруари т.г. Месец-два по-късно се случи. От тогава общински паркинг няма, ама нерегламентиран паркинг има.

Всеки автомобилист успял да се промуши пред „Райфайзен банк“, преодолявайки затворените улици и строителни площадки наоколо, паркира свободно за неопределено време. През деня колите там надхвърлят 40 броя, а вечер остават да пренощуват около 4-5.

Преди седмици общината обяви нов ред в квартала, след приключване на ремонтите дейности около ДКЦ-то на Понеделник пазара, а жители и работещи  наоколо възроптаха, че местата за паркиране са им по-малко в сравнение преди ремонта.

Местата за паркиране в обновената зона с контролиран достъп до поликлиниката освен това се поделят от здравното заведение и от живеещите, а те бяха свикнали на свободно паркиране там по тротоарите и в двора на поликлиниката. След ремонта са обособени и места за инвалиди.

Вярно , че и преди в квартала имаше Синя зона, но паркоместата сега наистина са по-малко. Така, че преминаването през стълби и тротоари, за да се класираш на парче от бившия платен общински паркинг си е оправдано, коментират съкварталци и работещи там. Който може – го може, отсичат.

Припомняме, че с приключване на проекта по реставрация и консервация на мозайките в Голямата раннохристиянска базилика на Филипопол, там ще има допълнително паркоместа в зоната по бул. „Цар Борис Трети Обединител“. В проекта се предвижда също така паркинг за коли и две места за автобуси, който да обслужва обекта.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. И между другото, кога ще приема от изпълнителя ремонтираните улици около Понеделник пазара??? И като ги приема да се наведе и да се опита да извади едно паве от новата настилка.ЩЕ ИЗВАДИ 100 ПАВЕТА!!! Вчера се пробвах на нашата ремонтираната улица и с голи ръце без много усилия извадих 5 произволни павета!!! Страшен ремонт! ама наистина страшен!!!! Ааааххх, кога ще му свършва мандата на тая грешка на природата кмета???Да си ходи че да се пооправи тоя град най-накрая.

  2. Как може да казвате на тази КАРИКАТУРА НЕСКОПОСАНА Градоначелник? Бати и цървула.Беше казал че прад Райфайзенбанк ще бъде зона забранена за автомобили !!! ТАТИ КАЗА ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО АМА ДРУГ ПЪТ……

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина