АктуалноБългарияГрадътЕвалаЖивотЗабавлениеНовиниФоторепортаж

Копчета на река Марица (ФОТОРАЗХОДКА)

Южният бряг на реката се превръща в притегателно място за отмора

Сядате на копчетата и се наслаждавате на речната природа

Изцяло подновена настилка, ограда, нови залесени видове, фитнес на открито, детска площадка, скали за катерене, сцена, и множество кътчета за отмора, така изглежда към днешна дата брегът на река Марица в южната част на едноименния булевард. Под тепето ви води на фоторазходка от панаирния мост почти до Адата.

Според проекта в двата края на линеарната паркова зона са предвидени паркинги – съответно за 13 и 21 автомобили. Този срещу Водната палата не само е готов, превзет, но и пренаселен.

Още в самото начало на разходката се натъквате на дървени реплики на прословутите „копчета“, удобно положени върху оградата. Срещу тях също има множество кътчета за сядане, а пейките са функционални – могат да се ползват и като маси.

Така поседнали може да се наслаждавате на дивите патици в реката, както и на бездомните кучета, които ги дебнат.

За любителите на спорта и активния живот е изграден професионален фитнес на открито. Площта му е 200 кв.м. и разполага с богат набор от фитнес уреди.На всеки един има информация за това кои мускулни групи натоварва.

Близо до продължава монтажа на три изкуствени скали за катерене. Атракцията се нарича болдър парк, но видно от скалите, по-скоро е за младежи и деца.

Огромна детска площадка с пиратски кораб и други играчки ще се превърне в любимо място на малчуганите съвсем скоро. Хубаво е, че е оградена и вратите имат опция за заключване.

Открита сцена с малко площадно е ориентирана към алеята. Тя е изцяло от дърво, с леко покритие само на подиума и има малко помещение за подготовка на участниците и склад за съхранение на книгите от библиотеката на открито.

В най-източната част на парковата зона има почти готова площадката за разходка на кучета.

Стойността на целия проект в 4 343 355 (без ДДС). Той е част от голямата поръчка по ЗОП за избор на изпълнител на строително монтажни дейности за подобряване на градската среда по ОП „Региони в растеж“, осигуряваща 17 820 844 лева за общо 9 проекта.

Разгледайте и богата галерия с детайли:

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Дано изкарат до лятото! Иначе бантустаните с мутренските коли са първите любители на новата настилка…и кученцата със серящите дупенца и те ще бележат новото…мила родна картинка

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина