АктуалноЗабравеният градИзбориНовини

Кметът: Общината ще организира среща за кино Космос, за да се разбере кой има право да проектира там

Тези 150 хиляди лева за проектиране трябва да бъдат оставени в бюджета, ако искаме нещо да се случи с киното, каза Здравко Димитров

Групата на Демократична България в местния парламент отвори темата за кино Космос в пленарна зала днес. Съветниците отправиха питане до кмета за намеренията на администрацията към знаковата сграда и дали няма да бъдат пренасочени за друго заделените в бюджета 150 хиляди лева за проектирането й, както Под тепето писа миналата седмица.

„ Тези 150 хиляди лева за проектиране трябва да бъдат оставени в бюджета, ако искаме нещо да се случи с киното”, заяви след сесията кметът Здравко Димитров. И продължи така: „ Но по кой начин,ще видим тепърва. Може и в съда да влезем и ако стане така трябва да пренасочим тези 150 хиляди лева”.

Той заяви, че общината ще организира обща среща с арх. Тодор Абаджиев и младите архитекти, чийто проект спечели конкурса миналата година, за да се търси изход от ситуацията.

„ Вече проведохме разговор с арх. Абаджиев. Сега ще чакаме да покажат документи и едните, и другите, и да видим кой има право всъщност да проектира там. Познавах лично арх. Шинков. Говорили сме за киното, но не съм в течение на кой е дал авторските права и дали ги е дал въобще”, каза още по темата Здравко Димитров.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина