Кметът: Общината ще организира среща за кино Космос, за да се разбере кой има право да проектира там

Актуално Забравеният град Новини Политика

Тези 150 хиляди лева за проектиране трябва да бъдат оставени в бюджета, ако искаме нещо да се случи с киното, каза Здравко Димитров

Групата на Демократична България в местния парламент отвори темата за кино Космос в пленарна зала днес. Съветниците отправиха питане до кмета за намеренията на администрацията към знаковата сграда и дали няма да бъдат пренасочени за друго заделените в бюджета 150 хиляди лева за проектирането й, както Под тепето писа миналата седмица.

„ Тези 150 хиляди лева за проектиране трябва да бъдат оставени в бюджета, ако искаме нещо да се случи с киното”, заяви след сесията кметът Здравко Димитров. И продължи така: „ Но по кой начин,ще видим тепърва. Може и в съда да влезем и ако стане така трябва да пренасочим тези 150 хиляди лева”.

Той заяви, че общината ще организира обща среща с арх. Тодор Абаджиев и младите архитекти, чийто проект спечели конкурса миналата година, за да се търси изход от ситуацията.

„ Вече проведохме разговор с арх. Абаджиев. Сега ще чакаме да покажат документи и едните, и другите, и да видим кой има право всъщност да проектира там. Познавах лично арх. Шинков. Говорили сме за киното, но не съм в течение на кой е дал авторските права и дали ги е дал въобще”, каза още по темата Здравко Димитров.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.