ДАНС, НАП и МВР влязоха в община Пазарджик

Власт Криминале Новини

Часове преди това пресцентърът на ДПС разпространи снимка от среща на Делян Пеевски и Тодор Попов в кметски кабинет

Операцията на службите идва два дни след новината, че полицията е отнела за две години шофьорската книжка на кмета на града

Служители на ДАНС, НАП и МВР са влезли около 9 ч. тази сутрин на проверка в Община Пазарджик. Автомобили на трите структури със софийски номера са паркирани пред сградата на общината. До момента няма официална информация за повода.

Кметът Тодор Попов не отговори на мобилния си телефон.

По непотвърдена информация на пазарджишкия новинарски сайт „Виделина“ се извършва съвместна проверка за начина на изразходване на публични средства, включително и средствата от държавно делегираните дейности. БНТ предава, че се разследват финансови злоупотреби на кмета на Пазарджик.

Операцията на службите идва два дни след новината, че полицията е отнела за две години шофьорската книжка на кмета на града Тодор Попов, който е бил спрян за проверка и е отказал тест за алкохол.

Часове преди това пресцентърът на ДПС пък разпространи снимка от среща на Делян Пеевски и кмета в неговия кабинет в Пазарджик. Пеевски бе двукратно избиран за депутат от Пазарджик, но за изборите на 14 ноември не е в листата там. На срещата са били още председателят на ДСП Мустафа Карадайъ, Йордан Цонев, кметът на Белица Радослав Ревански и областният председател на ДПС – Пазарджик Юмер Хамза.

Снимка: ДПС, пресцентър

Чувствам се като у дома си в Пазарджик и ще продължа да помагам както на него, така и на другите региони в страната“, заявил Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на движението.

Според съобщението кметът Тошко Попов е изразил задоволство от завръщането на Пеевски в политиката и подчертал, че не бива да се позволява „на олигарси като Иво Прокопиев“ да разпространяват спекулации и внушения, че в държавата има лош бизнес климат.

Припомняме, че Попов кара четвърти мандат като кмет на общината. На последните избори той бе издигнат от местна коалиция, а след вота се появи на представянето на кметовете на ГЕРБ в София.

Източник: Offnews

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.