ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Гласът на гиганта Наум Шопов отново звучи в Драмата

„Сцена на кръстопът“ стартира с премиерата на Крал Лир, цялото театрално войнство в Пловдив за феста

Image title
Гласът на гиганта Наум Шопов ще звучи отново в Пловдив. Великият актьор, който ни напусна тази пролет, е дал приживе гласа си за фонограмата на спектакъла на Явор Гърдев „Нощна пеперуда“, който е един от бисерите в програмата на фестивала „Сцена на кръстопът“. Театралният маратон започва на десети септември и ще продължи точно 13 дни. Ще си спомним за големия Наум на 14 септември в Камерната зала, когато пиесата на Пьотър Гладилин ще играят актьорите на Народния театър Михаил Билалов, Весела Бабинова, Христо Петков, Йосиф Шамли, Сава Драгунчев.

Цялото театрално войнство ще заживее под тепетата за двете фестивални седмици. В афиша влизат няколко премиери, две от които пловдивски. Сцена на Кръстопът ще стартира с „Крал Лир“ на нашата Драма на режисьора Стайко Мурджев. На голямата сцена в театъра ще видим Стоян Алексиев, Дамян Тенев, Анастасия Лютова, Елена Атанасова, Стефан Попов, Явор Бахаров, Ивана Папазова, Мариана Йотова, Георги Вачев, Христо Пъдев, Троян Гогов, Любен Кънев, Симеон Алексиев, Петър Тосков, Ивайло Христов, Тодор Генов.
Новата любимка на пловдивската публика Веселина Конакчийска ще игра в спектакъла на маестро Атанас Атанасов „Бурунданга“ от Жорди Галсеран, като на сцената ще й партнират Малин Кръстев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Веселина Конакчийска, Венелин Методиев, Анелия Ташева, Мария Генчева, Мария Станчева, Русалина Чапликова.
Сред очакваните премиери ще е тази на бургаския театър  „За Господ- Забранено!“ С  участието на Асен Блатечки. Секссимволът ще се включи в Сцената и като режисьор на спектакъла „Смях в залата“, в който играе и главната роля. В него Блатечки ще дели сцената с Калин Врачански, Яна Маринова, Стефан Щерев–Чечо, Добриела Попова, Васил Банов, Алексей Кожухаров, Невена Бозукова-Неве, Милена Маркова-Маца.

Image title
Брилянтният Камен Донев също ще се изяви и като режисьор, и като актьор. Той ще представи „Работно време“ на Народния театър, с музика на Стефан Вълдобрев и участието на цяло съзвездие: Антон Радичев, Мария Каварджикова, Зафир Раджаб, Илиана Коджабашева, Валери Йорданов, Кирил Кавадарков, Ванча Дойчева, Марта Вачкова, Ернестина Шинова, Карла Рахал, Марин Янев, Мариус Донкин, Захари Бахаров, Любомир Петкашев. Звездно присъствие ще има и в другата постановка на „Иван Вазов“- „Рицар на Светия дух“ на Маргарита Младенова. В него участват
Иван Бърнев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Ана Пападопуло, Станислав Ганчев, Петко Веселинов, Васил Дуев, Теодор Елмазов.

Освен десетките театрални събития в програмата на Сцената по традиция са включени и няколко странични случки. Най-очаквана от тях е събирането на „Обичайните заподозрени“. След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завръща към концертния живот заедно с музикантите от оригиналният си състав от 90-те години Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко. Обичайните заподозрени
Обичайните заподозрени

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина