ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Ромите се въоръжават, полиция влезе в Аджисана

В Столипиново готови за отбрана. Горя клуб в гетото, патаклама и пред Джумая джамия
Жителите на Аджисана готови за сражение
Жителите на Аджисана готови за сражение
Етническият конфликт в Пловдив се разраства. Шествието спря пред един от входовете към Аджисан махала. Хилядите се сблъскаха с жандармерия и полиция. От другата страна на булевард „Мария Луиза” брадви, колове, лопати и сопи размахваха група мургави жители на махалата. „България за българите”, пееха от едната страна. От другата ромите надигаха сечива и допълнително изнервяха протестиращите с показване на обидни знаци с ръце и явни закани за битка. Искрите почнаха да прехвърчат, а тълпата се опита да пресече булеварда. Дойдоха нови подкрепления жандармеристи.Image title
Image title
Image title
Image title
Наложи се ченгетата да влязат в Image title
махалата и да отблъснат жителите й, за да не се налива масло в огъня. Близо 30 минути униформените прибираха ромите до къщите, без да използват сила естествено. Дайте да не създаваме допълнително напрежение. Приберете се. Никой не иска да стават сблъсъци, преговаряха полицейски шефове с тартори в Аджисан махала. „Кво снимаш бе? Сопа искаш ли?”, изригна мургав тип с дебел мустак срещу фотограф на Под тепето. До ексцесии не се стигна. Ромите в крайна сметка спряха да дразнят пеещите „Боят настана” от другата страна на булеварда.
В този миг обаче вече гореше клуб на ДПС в Столипиново. Имаше и екшън в Джумая джамия. Няколко души прекъснали турска сватба и набили музикантите. В най-голямата циганска махала в България пък всички са в пълна бойна готовност. Били готови да се бранят, въоръжени с всевъзможни сечива.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина