ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовиниОбщина Пловдив

Външна фирма ще чисти графитите в Пловдив срещу 4 000 000 лева

Община Пловдив търси фирма, която ще спасява града от грозните драсканици по сгради, подлези и фасади срещу 4 000 000 лева. Това става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Конкурсът е за комплексна услуга за почистване от графити, която да включва и покриване със защитен слой на сградите, който да пази от нови вандалски актове, в това число и детски площадки, игрища, паркове, културни паметници, подлези, стълбове за улично осветление, спирки и други..

Припомняме, че в началото на юли от Общинското предприятие „Чистота“ направиха демонстрация как могат да борят грозните графити с нано технология – ВИДЕО.

Чрез новия метод за почисване ултратънки нанопокрития създават защитна бариера върху обработваната повърхност и правят повторното чистене много по лесно и бързо.

Това е немска технология с нанопокритие създава защитен слой на повърхността, което позволява много по-лесно отстраняване само с чиста вода под налягане при следващо надраскване. Технологията е много по-екологична и икономична. Може да предложи трайно решение на почистването на графити„, поясни Атанас Кираджийски (вдясно), представител на компанията, която предлага технологията за България и вече оперира с нея в няколко градове у нас.

В условията на конурсната процедура е записано, че договорът на почистващата фирма ще бъде за 12 месеца, като стойността му е до 2 млн. лева без ДДС, но при приключването на срока му, той може да бъде удължен с още една година при същите условия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

3 коментари

  1. Лично на мен не ми пречат графитите, има и хубави. Но ако наистина това е голям проблем – да се покрият с „ултратънки нанопокрития“, всички скали по тепетата, стените на сградите …Това ще закръгли сумата, и ще позволи да се включат още фирми.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина