ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадът

Новите подземни контейнери опасни за котките, убиват ги

Новите контейнери за смет, който събират боклука под земята, са опасни за уличните котки, съобщават в сигнал до „Под тепето“ пловдивчани. Причината е, че капаците им не се затварят качествено и това дава възможност за уличните животинки да влизат вътре в търсене на храна.

Това, обаче, е опасно за тях, тъй като при вадене и изпразване на контейнерите е възможно те да останат заклещени между елементите и да бъдат премазани. Именно това е станало съвсем скоро с коте на улица „Отец Паисий“ до магазина за икони в близост до храма „Св. Марина“. Очевидци са сигнализирали и са разказали за случайя на фондация „Айкет Рескю“.

Подадени са десетки сигнали от работещите наоколо за нефункциониращите капаци. Никой досега не е обърнал внимание, твърдят пловдивчани и се надяват призивът да бъдат ремонтирани да досигне до кмета на града Костадин Димитров или други отговорни лица. Надяваме се да се вземат незабавни мерки за неизправните контейнери – капани, защото общината убива животните поради нехайство, пишат още в сигнала.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Хората какви хубави контейнери имат, ама тук пак избраха далаверата и поставиха някакви малки и плитки самоделки прототипи. Ако ще даже от Хисаря да вземат пример, там са направени по-функционални, има и стъпало, което да отваря капака, за да не се цапа човек като хвърля отпадък …

  2. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

  3. Новите подземни контейнери, толкова луксозни и дизайнерски в град с разбити тротоари, безобразно наредени нови павета и кръпки по стария асфалт, са инсталирани единствено, за да се приберат едни пари. Да бяхме Цюрих или Женева на Балканите, разбирам. Но не сме.

  4. Ганчо иска да развъжда котараци под дърво камък, маже всичко с помия и мизерия и после казаните му пречели да развъжда мизерията… спрялата кочина ООД.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина