ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниПод небетоСпорт

Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на Община Марица

Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на Община Марица. В него участваха състезатели от първи до четвърти клас. Отбори от всички 13 училища на територията на общината премериха сили на футболния терен в Скутаре. Състезатели от Труд, Граф Игнатиево, Строево, Войсил, Бенковски, Рогош, Скутаре, Маноле, Динк, Калековец, Царацово, Костиево и Войводиново показаха своите спортни умения.

„Турнирът за деца се превърна в традиция в Община Марица. Идеята ни е да популяризираме спорта сред подрастващите. Затова в него няма класиране, но всички деца получават медали, а отборите – купи за участие“, коментира организаторът на футболния турнир Николай Нейчев. Той уточни, че съревнованията са oсъществени от Община Марица и се провеждат под патронажа на кмета Димитър Иванов.

Домакин на детския спортен празник бе ФК „Скутаре“.

„Спортните бази в населените места в Община Марица са нови и предоставят чудесни възможности за тренировки както за деца и младежи, така и за възрастни. Именно и затова последните години се радваме на постижения сред състезателите. Това повдига мотивацията им за нови достижения и за успехи в различните видове спорт“, подчерта Николай Нейчев.

Той допълни, че през тази година се построи 10-то спортно съоръжение в общината, както и нов футболен терен в Труд, изграден по програмата на УЕФА „Хеттрик V“.

„За нас е изключително ценна подкрепата, която кметът Димитър Иванов оказва към спорта и развитието на децата. Благодарни сме, че повече от 12 години той мотивира малки и големи състезатели да усъвършенстват спортните си заложби, активно да се състезават, да постигат успехи в съревнования и да печелят трофеи за феновете“, посочи Нейчев.

Той допълни, че сред гордостите за спорта в Община Марица са петте девойки от 13 до 18 години, които са част от националния отбор по футбол.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина