ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Подготвят общи норми и правила за Тютюневия град

Община Пловдив и Министерство на културата работят ръка за ръка по казуса

Това е градска зона в центъра на Пловдив, няма как да не се работи по нея, коментира Тотев

Трагедията, която изпепели голяма част от Тютюневия град на Пловдив, се случи точно преди една година. От тогава насам имаше много коментари по темата, но към днешната дата можем да бъдем оптимисти за градската зона. 

Работна група подготвя общи норми и правила, които да бъдат въведени за Тютюневия град като архитектурен ансамбъл в хилядолетния град. Пловдивската община и Министерство на културата най-накрая обединиха информация и започнаха да работят заедно. Очаква се подготвените норми, включително проект за фасадите на сградите, да бъде внесен в Паметници на културата до края на месец септември. След това, всеки, който желае да направи намеса в Тютюневия град, ще трябва да се съобрази както с новите разпоредби, така и с изцяло автентично запазената визия на сградите в ансамбъла.

„Вече работим много по-добре с Министерство на културата, което до скоро не беше така“, призна кметът на града. Той разкри още, че вече има внесен проект за възстановяване склада на Кудоглу от самите собственици. Припомняме, че в момента текат укрепващите дейности на сградата и скоро се очаква да бъде предприета втората стъпка за съхраняване на перлата в Тютюневия град.

От общината заявиха още, че се надяват след въвеждането на новите норми и правила, които ще се наложат в градската зона, да се „отпуши“ и инвестиционният процес в нея. Предполага се, че това ще стане в края на тази година. „Това е градска зона в центъра на Пловдив, няма как по нея да не се работи“, допълни още градоначалникът.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. КЛЕПТОКРАЦИЯТА В НАСТЪПЛЕНИЕ: „Това е градска зона в центъра на Пловдив, няма как да не се работи по нея, коментира Тотев“ ИМПЕРИАЛисте Наш Фюрер, за твое сведение тези ИМОТИ СА СИ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ (мишоци стискат Нот.Акта) и орташката ти далавера с ЧАСТНИЦИТЕ за сметка на гражданството -данъкоплатци представлява поредното ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Ало, прокуратурЦите …???

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина