ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Пълна мизерия на Гребната база след „дрифт шоуто“

Дрифт шоуто “So drift“ остави грозна следа по Гребната база. След като предния уикенд всички почиващи си и спортуващи пловдивчани трябваше да търпят шум, миризми на гориво и изгорели гуми, сега наследството от този неадекватен купон е мизерията, завещана за седмици наред по асфалта.

Множество черни следи, мръсотия, прах, гуми по настилката и маслени петна – това е завещанието на иначе едно от малкото места с чист въздух и природа в Пловдив, пише до „Под тепето“ пловдивчанин, който ни изпраща и множество снимки от грозната гледка.

„Смята ли някой да почисти след тях?“, пита той и пише, че има достатъчно места за подобни прояви, като например състезателните писти извън града. „Тук е лесно, удобно, доходоносно и замърсяващо, но… лесно“, добавя той. Дали все още сме град, пита се той, когато за кефа на 200 човека страдат всички граждани.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Колко писти, подходящи за този тип спорт има в България? Отговорът е 2 максимум 3…
    Моторния спорт, както и много други са пренебрегвани и оставени без подкрепа от държавата. Така наречената мизерия е нищо в сравнение с мизерията която се създава покрай футболни мачове, но това е „нормално“. Аз съм много радостен от факта, че се заформя организация, която да се опита да разпространи моторния спорт и е подкрепена от няколко общини да създадат това преживяване за жителите на техните територии. Като не ви е приятен шумът и миризмата от автомобилите, много лесно може да отидете на разходка далеч от „мизерията“. Следите от събитието едва ли ще попречат на хората които използват гребната база да извършват занятията си там, но нали сме българи и трябва все да сме недоволни от опита на другите хора да създадат нещо ново или да се забавляват по по-различен начин.

  2. Трябва да си откровен идиот, за да разрешиш подобно събитие да се състои на Гребната. Същевременно стотици деца играеха футболните си срещи от съответните шампионати и се “ наслаждаваха“ на „приятния“ звук и на „чистия“ въздух. И всичко това на цената на няколко сребърника. Пловдив никога повече не трябва да допуска да бъде управляван от такива профан.

    1. Така е! Едно от малкото останали места в града, които създаваха приятна атмосфера за отмора и разходка. Е, вече и там съсипаха.
      Някой безумец се продаде за няколко сребърника…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина