ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Представят изследване в Пловдив за репресивния апарат на бившето Шесто управление

Европейското висше училище по икономика и мениджмънт  кани на среща с авторите проф. Вили Лилков и Христо Христов и книгата им "Бивши хора"

Книгата е посветена на бившите хора, класифицирани от БКП като истинския класов враг на комунистическата власт в България. Изследването разкрива мащабите, формите и продължителността на репресиите, чрез които са заличени цели съставни части от българското общество, неподатливи на социално-икономическия експеримент на БКП, провеждан в периода 1944-1989 г. по съветски образец.

Вили Лилков е професор по физика. Поводът за написване на книгата е личното му дело за оперативна разработка в Шесто управление на ДС № 26201/85.Проучва задълбочено архивите на ДС и се запознава със стотици документи, доказващи репресивната политика, която БКП провежда 45 години срещу бившите хора и техните наследници.

Христо Христов е разследващ журналист с 27-годишен професионален опит, основател на сайтовете три сайта, посветени на преодоляването на комунистическото минало в България. Носител е на редица награди за разследваща журналистика. Лауреат е на Гражданската награда на Европейския парламент (2014).

Представянето е от 18:30 ч., на 27.06.2017 г. (вторник) в Академичната база на висшето училище на ул.“Задруга“ № 18.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина